Acasa Actualitate-InternaSocial AVAS concediaza colectiv 155 de salariati

AVAS concediaza colectiv 155 de salariati

scris de Ziua Veche
6 afisari

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca la finalizarea procesului de restructurare si reorganizare in AVAS, va rezulta o reducere de personal cu 48% si o reducere a salariului mediu pe institutie cu 60%, in numai sapte luni. Institutia continua procesul de restructurare si reorganizare, conform cerintelor FMI de reducere a cheltuielilor bugetare, astfel incat la 31 mai a inceput demersurile pentru noua procedura de concediere colectiva a 155 salariati, se arata intr-un comunicat de presa.
“Pana in prezent, obiectivul de reducerea cheltuielilor de personal a fost realizat, intr-o prima etapa, in luna decembrie a anului 2009, prin reducerea numarului de posturi de la 510 la 422 (HG 1436/2009). Dupa o analiza detaliata a nevoilor institutiei in vederea atingerii obiectivelor, precum si a importantei activitatilor functionale, conducerea AVAS a decis continuarea procesului de restructurare si reorganizare”, se mai arata in comunicat. Conducerea institutiei ma precizeaza ca incepand cu data de 31 mai 2010, a intrat in vigoare noua structura organizatorica a AVAS, ceea ce a presupus, pe de o parte, o noua reducere de posturi, de la 422 la 267, iar pe de alta parte, o reducere a functiilor de conducere prin desfiintarea a 13 posturi de director general si director general adjunct, reducerea numarului de directori de la 21 la opt si a posturilor de consilieri de la 13 la 10 – acestea din urma fiind incadrate, in noua structura, ca si posturi de executie si remunerate diminuat corespunzator. Incepand cu luna februarie 2010, salariul mediu pe institutie a fost redus de la suma de 8500 lei brut la suma de 3400 lei brut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult