Acasa Actualitate-InternaSocial Avertizare METEO. Care sunt judeţele sub cod portocaliu

Avertizare METEO. Care sunt judeţele sub cod portocaliu

scris de Z.V.
11 afisari

Temperaturile au crescut deja în vest până spre 38 de grade, iar de duminică valul de căldură se va extinde în toată ţara. La fel şi codul galben. Tot duminică, 6 judeţe intră sub cod portocaliu. Avertizarea este valabilă în Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj.

cod-portocaliuVor fi zile de foc pentru locuitorii din aceste judeţe, cu temperaturi de aproape 40 de grade la umbră şi disconfort termic accentuat.

Sâmbăta a început cu temperaturi de 29 şi 30 de grade în cele mai multe localităţi din vestul şi sud-vestul ţării. După-amiază, termometrele au arătat chiar şi 38 de grade la Arad. La Timişoara şi Lugoj, 37 de grade.

S-a adăugat şi disconfortul termic accentuat. Aşa că aerul în oraşele din vest şi sud-vest a fost greu de respirat.

La Arad, fântânile au funcţionat în permanenţă, iar străzile au fost udate încă de dimineaţă pentru a mai răcori atmosfera.

Trenurile au circulat cu viteză redusă, aşa că au ajuns la destinaţie cu întârziere. Călătorii au îndurat chiar şi temperaturi de 45 de grade în vagoane.

Codul galben se extinde duminică în toată ţara. 6 judeţe din vest şi sud-vest vor fi sub cod portocaliu de caniculă timp de două zile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult