Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Avion utilitar prăbușit lângă Stăncuța

UPDATE – Avion utilitar prăbușit lângă Stăncuța

scris de B.C.R
14 afisari

UPDATE – Pilotul rănit grav în urma accidentului de avion produs sâmbătă dimineață, în apropiere de localitatea brăileană Stăncuța, a decedat la 20 de minute după ce a făcut stop cardiac, înainte de a fi urcat în elicopterul SMURD pentru a fi adus la București, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.

”În momentul în care a trebuit să fie urcat în elicopter, i s-a agravat starea de sănătate și a fost dus înapoi la ambulanță, unde i s-au făcut manevre de resuscitare. Ulterior, a fost transferat înapoi la Spitalul Județean din Brăila unde a decedat’, a declarat lt. col. Ștefan Stoian.

Pilotul, Costică Vâlcu, de 59 de ani din Brăila, care prezenta se pare o fractură de coloană și multiple fracturi de bazin, mandibulă și coaste, a fost resuscitat timp de 20 de minute, fără a mai putea fi adus la viață.

UPDATE – Pilotul rănit grav în urma accidentului de avion produs sâmbătă dimineață în apropiere de localitatea brăileană Stăncuța a făcut stop cardiac înainte de a fi urcat în elicopterul SMURD, venit special la Brăila pentru a-l transfera pe bărbat la Spitalul Floreasca din București. 

Pilotul, Costică Vâlcu, în vârstă de 59 de ani din Brăila, care prezintă se pare o fractură de coloană și multiple fracturi de bazin, mandibulă și coaste, a fost dus înapoi în ambulanță, unde medicii i-au făcut manevre de resuscitare.

Un avion utilitar care împrăștia ierbicid s-a prăbușit, sâmbătă dimineață, într-o orezărie din apropierea comunei brăilene Stăncuța. Două persoane – pilotul şi mecanicul de zbor – au fost rănite, dintre care unul grav.

foto obiectivbr.ro

foto obiectivbr.ro

Mecanicul de bord  a fost rănit mai ușor și se află în stare bună, însă pilotul este rănit grav. Din primele informații, se pare că ar prezenta fractură de coloană.

În momentul impactului cu solul avionul nu a explodat şi nu a luat foc, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian, pentru Agerpres.

Am fost anunțați că un avion utilitar s-a prăbușit pe o orezărie în apropiere de Stăncuța. Avionul aparține unei firme din Galați, închiriat de o firmă din Brăila. Avionul prăbușit a fost avariat în partea din față. Împrăștia ierbicid, dar substanța pe care o transporta nu s-a împrăștiat pe câmp, fiind în partea din spate a avionului. Nu a explodat, nu a luat foc. Există două victime, doi bărbați, conștienți, preluați de două ambulanțe, între care unul este mai grav. La fața locului se află reprezentanți ai ISU, Poliției, Jandarmeriei, Primăriei Stăncuța, îi așteaptă pe cei din Galați. Urmează să se stabilească cauza producerii accidentului, a declarat lt. col. Ștefan Stoian.

Pilotul are 6.000 ore de zbor, iar avionul prăbușit este unul de tip ANTONOV 2, construit înainte de 1980, cu licență rusească, în stare bună de funcționare, care făcea frecvent curse utilitare pentru agricultură și staționa aproape toată vara în zona Stăncuța, mai precizează sursa citată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult