Acasa Actualitate-InternaSocial BAC 2012 sub supraveghere video. Câte camere vrea să mai cumpere Ministerul Educaţiei

BAC 2012 sub supraveghere video. Câte camere vrea să mai cumpere Ministerul Educaţiei

scris de A.B.
4 afisari

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a anuntat, luni, ca marti „vor pleca” banii pentru achizitionarea a 3.107 camere de luat vederi cu care vor fi dotate centrele de bacalaureat si 4.520 pentru cele de evaluare nationala.

Liviu Pop

Liviu Pop

Maine (marti – n.r.) pleaca banii pentru toata tara, prioritatea este Bacau, unde banii vor ajunge urgent, intrucat in cele doua centre unde se desfasoara bacalaureatul olimpicilor nu exista camere video. Este vorba de 3.107 camere pentru examenul de bacalaureat si 4.520 pentru evaluarea nationala. Camerele sunt necesare pentru probele scrise ale examenelor„, a precizat ministrul interimar al Educatiei. Potrivit lui Pop, valoarea unei camere este intre 200 si 400 de lei.

Ministrul a mai anuntat ca bacalaureatul olimpicilor a inceput, luni, in conditii bune, la prima proba prezentandu-se 875 de absolventi din totalul de 929 de candidati inscrisi.

Camerele de supraveghere la bacalaureat reprezinta o initiativa din 2011 a fostului ministru Daniel Funeriu, pusa in practica pentru combaterea fraudelor. Masura a avut parte si de critici, argumentate prin ideea ca elevii ar fi inhibati de supravegherea video.

1 comentariu

Mache 21-05-2012 - 19:32

Banii „vor pleca” fara indoiala, mai ales ca pleaca spre buzunarele vesnic flamande ale furnizorilor „patrioti”. 🙂

Sa vezi dom’le ca vor fi tot soiul de disfunctionalitati si camerele nu vor fucntiona decat partial ca altfel ramane PSD-u’ fara rezerva de cadre nene 😉 🙂 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult