Acasa Actualitate-InternaSocial BAC 2013, proba profilului: Fraudǎ ȋn Nǎvodari și candidați eliminați

BAC 2013, proba profilului: Fraudǎ ȋn Nǎvodari și candidați eliminați

scris de Z.V.
2 afisari

O clasǎ ȋntreagǎ a fost eliminatǎ ȋn Nǎvodari dupǎ ce s-au observat, pe camerele de supraveghere, că elevii făceau schimb de ciorne între ei, la proba profilului de miercuri, 28 august.

BAC 2013, proba profilului: Fraudǎ ȋn Nǎvodari și candidați eliminați

Niciunul dintre profesorii supraveghetori din clasa din Nǎvodari ȋn care s-a petrecut infracțiunea nu a intervenit, doi dintre aceştia fiind cercetaţi disciplinar, potrivit realitatea.net. Elevii eliminaţi nu mai au dreptul să se înscrie la examenul de bacalaureat timp de două sesiuni, o anchetă fiind în curs de desfăşurare.

Un număr de 46.051 de candidaţi au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului – la matematică sau la istorie -, în cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, fiind eliminaţi, potrivit datelor MEN 81 de elevi. „Din totalul celor prezenţi, 81 au fost eliminaţi pentru că aveau asupra lor materiale ajutătoare, interzise în săli pe durata susţinerii probei (fiţuici, dispozitive electronice etc.) Cei mai mulţi candidaţi eliminaţi s-au înregistrat în Bucureşti (17) şi judeţul Constanţa (11)”, precizează MEN într-un comunicat remis miercuri de Agerpres.

De asemenea, pentru 49 de candidaţi a fost necesară folosirea subiectelor de rezervă la matematică.  Bacalaureatul continuă vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării. Prima afişare a rezultatelor va avea loc pe data de 2 septembrie, până la ora 12,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 16,00. Soluţionarea contestaţiilor este programată între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice joi, 5 septembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult