Acasa Actualitate-InternaSocial BAC 2013, sesiunea a II-a: Subiecte și barem la limba romȃnǎ

BAC 2013, sesiunea a II-a: Subiecte și barem la limba romȃnǎ

scris de Z.V.
2 afisari

Luni, 26 august, peste 55700 de absolvenți de clasǎ a XII-a participă la proba scrisă de limna romana din cadrul examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea toamnă.

BAC 2013, sesiunea a II-a: Subiecte și barem la limba romȃnǎ

Asemenea sesiunii din vară, la proba scrisă de limba și literatura romȃnǎ, absolveţii de clasa a XII-a trebuie să se aştepte la trei subiecte notate cu 30 de puncte fiecare, pe care trebuie să le rezolve în trei ore. Examenul de luni începe la ora 9.00 şi se va termina la ora 12.00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8.30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele. Ministerul Educaţiei Naţionale va publica, la ora 15.00, pe site-ul edu.ro, variantele de subiecte și barem pentru proba de limbǎ romȃnǎ din cadrul examenului de Bacalaureat 2013, desfăşurată luni, 26 august.

În sesiunea din iulie, elevii au primit la subiectul 1 un text la prima vedere din „Scrinul negru” de George Călinescu. Subiectul a verificat cunoştinţele de vocabular, elevilor cerându-li-se, printre altele, să găsească sinonime la cuvintele „mormane” şi ”uzate” şi să dea exemplu de o expresie care conţine cuvântul „umăr”. La subiectul 2, elevii au avut de redactat un text în care să argumenteze, în 300 de cuvinte, despre „alegerea unui model în viaţă”. La subiectul 3, elevii de la profilul real au trebuit să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-o poezie, la alegere, din lirica lui Tudor Arghezi, Lucian Blaga sau Ion Barbu (un eseu de 600-900 de cuvinte).

După prima sesiune de examen, procentul de promovare, după corectarea contestaţiilor, a fost de  56,4%, potrivit Ministerului Educaţiei. Dintre aceştia  63,1% sunt absolvenţii promoţiei 2012 – 2013, iar 31,7% sunt absolvenţi ai  promoţiilor anterioare.

BACALAUREAT 2013, sesiunea august. Vezi subiecte si barem la romana

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult