Acasa Actualitate-InternaSocial BAC-Olimpici: Promovabilitate de 35%, după rezolvarea contestaţiilor

BAC-Olimpici: Promovabilitate de 35%, după rezolvarea contestaţiilor

scris de A.B.
9 afisari

Promovabilitatea la bacalaureatul dedicat elevilor din loturile pentru olimpiade şi concursuri internaţionale sportive sau pe discipline a crescut cu mai puţin de un procent după rezolvarea contestaţiilor, de la 34,2 la 35%, fiind promovaţi doar şapte dintre cei 319 care au contestat notele.

bac

foto: yiarulyona.ro

Potrivit rezultatelor finale publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău, 35% dintre cei 877 de elevi care au participat în acest an la sesiunea specială a bacalaureatului au fost declaraţi „admişi” după susţinerea examenului în perioada 21-31 mai 2012. Iniţial, promovabilitatea a fost de 34,2 la sută, însă acesta a crescut cu aproape un procent în urma rezolvării contestaţiilor. Practic, dintre cei 319 candidaţi respinşi care au depus contestaţii, doar şapte au obţinut punctele necesare absolvirii bacalaureatului, în urma recorectării tezelor. Cea mai mare creştere a unei medii a fost de la 5,73 la 6,41, după ce candidatul a primit un punct în plus la teza de limba şi literatură română şi 1,05 puncte la cea de geografie. Şi în rândul celor declaraţi admişi au existat 19 candidaţi care au depus contestaţii, 12 dintre aceştia obţinând şi o creştere a mediei în urma recorectării tezelor. Cea mai mare creştere a fost de 45 de sutimi, de la 7,88 iniţial la 8,33, după recorectarea a două teze. Cea mai spectaculoasă creştere a fost însă la o teză la limba şi literatura română, cu 1,25 puncte, de la 6,15 la 7,40, ceea ce a făcut ca şi media finală să crească de la 6,96 la 7,35. Sesiunea specială a bacalaureatului s-a desfăşurat în perioada 21-31 mai, cu afişarea rezultatelor pe 31 mai, ora 18.00, şi depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi, în intervalul ora 18.00-22.00. Rezolvarea contestaţiilor s-a făcut în cursul zilei de vineri, când, spre miezul nopţii, au fost afişate şi rezultatele finale.

Din totalul celor 880 de candidaţi înscrişi, la examen s-au prezentat 877, iar 300 dintre ei au fost declaraţi admişi, înainte de rezolvarea contestaţiilor. Un număr de 106 candidaţi au reuşit să promoveze probele de examen, însă nu au obţinut media 6.00, necesară pentru a trece examenul. Din examen au fost eliminaţi 25 de candidaţi, care au fost prinşi având asupra lor fiţuici sau telefoane mobile. Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul ISJ Bacău, cea mai mare medie obţinută de vreun olimpic este de 9,90, la polul opus fiind media 1,63. Sesiunea specială a bacalaureatului s-a desfăşurat la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacău, iar la examen s-au înscris 921 de liceeni aflaţi în proceduri de selecţie sau pregătire pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la competiţii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori. Probele scrise au avut loc după următorul calendar: 28 mai – Limba şi literatura română, 29 mai – proba obligatorie a profilului, 30 mai – proba la alegere a profilului şi specializării, 31 mai – Limba şi literatura maternă. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, s-a declarat surprins de numărul mare de candidaţi din această sesiune şi a cerut „o investigaţie”, în condiţiile în care, a precizat el, la Centrele Naţionale Olimpice pentru Pregătirea juniorilor activează doar 108 sportivi cu vârsta de bacalaureat.

„Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului precizează că la sesiunea specială de bacalaureat se pot prezenta nu doar participanţii la olimpiade sportive şi pe discipline, ci şi participanţii la concursurile internaţionale sau elevii care se află în loturi de pregătire pentru competiţiile internaţionale în perioada rezervată sesiunii normale a examenului de bacalaureat (11 iunie – 6 iulie). Ca atare, printre cei care şi-au manifestat intenţia de a participa la sesiunea specială s-au aflat mai mult de 108 competitori, cât susţine preşedintele COSR că s-ar afla în lotul olimpic, respectiv 928, dintre care s-au înscris 880 şi s-au prezentat 877, toţi absolvenţi ai promoţiei 2012. Subliniem că 47 dintre aceştia sunt competitori la concursuri pe discipline de învăţământ, restul fiind la cele sportive”, s-a arătat într-un comunicat de vineri al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

122 comentarii

Morkova Vesela 05-06-2012 - 21:41

Nea Jaaaneeeee!!!
Mai nea Jane, mai, pai noi ne frecam coatele pe keyboard-uri de fo 7 ani la Ziua, si n-avem un imn al nost? Cum se poate???

jan dinu 05-06-2012 - 21:55

Daca propuneti scriu,UNU …dar astept noua recolta de afinata ca
cea veche-i consumata !…-:))
JD-USA
PS eu,sunt aproape de 10 …ce batalii de oshtii erau …de-ash avea
arhiva …mare cinste ash DA…

Morkova Vesela 05-06-2012 - 23:41

nu mi-a trecut prin cap s-a descarc la vremea aia.
dar cum 10, era fix in toamna lui 2004 imi pare, cand SRS a pornit forumul

jan dinu 05-06-2012 - 21:49

Am auzit azi o vorba >>aia IIermeticii <> carcasa ermetica << s-a nu intre aerul .apa ,focul shi
criticii din afara …poate …stie Manolescu ca el se ocupa cu d-alde astea …
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-06-2012 - 01:29

da nineacsa ,ashay -ashay ! carcasa era ghinne izolta. ghinesa nu patrunda toti intrusii deveniti capodi tuti-tuti. Ce mhay, subtzire intelectualitate, abordarea si syda/synu super . Afinata cu extrasse de aroma de pufoaika, si dupa/after sa vezi inspiratzie ….

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult