Acasa Actualitate-InternaSocial BACALAUREAT 2012 – perle la Limba Română

BACALAUREAT 2012 – perle la Limba Română

scris de C.P.
3 afisari

Greşeli gramaticale, necunoaşterea unor termeni, explicaţii hilare – sunt doar câteva dintre erorile făcute de absolvenţii care au participat anul acesta la BACALAUREAT 2012, la disciplina Română, atât la proba orală cât şi la cea scrisă.

bac

foto: infobraila.ro

Primele teze văzute de profesorii corectori sunt presarate cu perle precum „Luceafarul e cea mai lungă poezie românească şi din lume, deşi nu s-a hotărât exact câte strofe are” sau „Ce poate fi mai frumos ca o floare albastră? Aşa i-a venit poetului ideea să scrie despre iubirea lui cu o floare care nu creşte pe toate drumurile

Potrivit Ştirilor ProTV, din lucrări nu lipsesc nici mesajele pe care liceenii au ales să le transmită astfel dascălilor: „Sper ca va (sic!) plăcut. Cred că o să mai vin şi la anul.”  Nici profesorii supraveghetori din Prahova nu s-au plictisit deloc în timpul evaluării la Română, scrie Telegrama, care citează câteva dintre perlele absovenţilor de liceu. Publicaţia redă câteva dintre frazele memorabile ale elevilor prahoveni.
Eu nu am jurnal pentru că jurnalul este pentru fete mici‘, a răspuns un elev de la seral, în vârstă de 40 de ani, întrebat despre importanţa unui asemenea carneţel de însemnări personale. Un alt licean este de părere că un text este descriptiv pentru că ‘autorul îmi prezintă ca să văd nişte imagini auditive şi nu numai‘, iar un altul dovedeşte că nu ştie să definească ce înseamnă receptor. Întrebat ‘cine poate fi receptorul acestui text‘, absolventul a opinat: ‘Receptorul este o femeie foarte frumoasă‘.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult