Acasa Actualitate-InternaSocial BACALAUREAT 2012. Rezultate BAC 2012 – vezi ce notă ai luat

BACALAUREAT 2012. Rezultate BAC 2012 – vezi ce notă ai luat

scris de A.B.
53 afisari

Aproape 180.000 de absolvenţi ai claselor a XII-a care au susţinut examenul de BACALAUREAT 2012 în sesiunea iunie-iulie, află duminică, 8 iulie, primele rezultate de la BAC 2012. Luni, 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00 vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate vineri 13 iulie.

bac

Ministerul Educaţiei va afişa pe siteul edu.ro rezultatele de la examenul de BACALAUREAT 2012. Prima afişare a rezultatelor la BAC 2012 va avea loc duminică, 8 iulie. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute, pot depune  contestaţii luni, între orele 8.00-12.00. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 10 – 12 iulie, iar afişarea rezultatelor finale la BACALAUREAT 2012 are ca termen limită data de 13 iulie. De reamintit că anul trecut s-au înregistrat cele mai slabe rezultate din ultimii 20 de ani. Rezultatele de anul acesta sunt cu atât mai relevante cu cât în toate sălile de examen au existat camere de luat vederi, spre deosebire de anul trecut. Coincidenţă sau nu, în 2011, în judeţele unde nu a existat un sistem de supraveghere video s-au înregistrat cele mai bune rezultate. Miza notei de la BACALAUREAT 2012 este mult mai mare decât anul trecut, în condiţiile în care în facultăţile unde nu se dă un examen de admitere, aceasta este singura care contează. Anul trecut, la unele facultăţi se luau în calcul şi mediile de la diverse materii din anii de liceu. Acesta ar putea fi însă ultimul an când admiterea la facultate să se facă pe baza mediei de bacalaureat, pentru că multe facultăţi iau în calcul reintroducerea examenului de admitere.

VEZI AICI REZULTATELE LA BACALAUREAT 2012

14 comentarii

BULA 08-07-2012 - 10:10

Cica „multe facultăţi iau în calcul reintroducerea examenului de admitere”.

Numai la facultatile care au exces de candidati (de prin Bucuresti) nu se tem de examenul de admitere. In rest, nici nu se pune problema. Ar insemna sa se inchida de la sine.
La facultatea la care lucrez eu, se completeaza locurile doar in proportie de 25%, in sesiunea din vara. Suntem salvati in a doua sesiune, din toamna, cand vin sa se inscrie toate cazaturile. Trebuie sa-i promovam si daca sunt habarnisti total, sa nu ramanem fara loc de munca. Anul asta s-a hotarat in sedinta de departament sa platim (mituim) secretarele de la licee, sa ne trimita candidati.
Cand incerc sa-i conving pe colegi sa schimbe abordarea (sa schimbe cursurile, sa puna la punct laboratoarele, sa faca in asa fel incat absolventii sa stie sa faca ceva si sa se poata angaja), se enerveaza si zic ca „sa depasim momentul”.
S-au invata asa, fara stapan, sa predea „teoreli” fara aplicatie in Romania. Haosul asta pleaca de la introducerea autonomiei universitare (adica sa faca fiecare ce vrea, dar pe banii contribuabililor), care a fost o MARE DIVERSIUNE, prin care s-a dat dracu invatamantul superior. Avem a-i multumi lui ANDEI MARGA, pentru magareala asta.

Liviu 08-07-2012 - 12:55

O spuneti dar o spuneti cu jumatate de gura … „Magareala” si nu „ordin securist clar” care face din tara asta o plantatie ! Ii reprosati lui Basescu ca a fost cu amerecanii insa cei care au facut din tara asta o plantattie, care au dat ordinele efectiv si care au urmarit executia lor, sunt „feseneii” lui Iliescu … Abramburica-reloaded ii trage si ea acum cu autonomia si mai nou cu „liberalismul” !!!

In rest aveti drepatte … Imi inchipuiesc ca va luptati cu o majoritate mediocra care-si apara interesele mediocre avand in spate parintii si mai mediocri ai unor copii prinsi la mijloc dar care la o adica vor pune si ei botul facand cum au fost invatati si cum au vazut ca se face !!! Ca pana la urma contribuie cu totii la notele acelea „cu mai mult de 3 puncte decat este real” adica elevii impreuna cu parintii lor care cer si sunt incantati de aceasta minciuna (ba mai mutl decat atat cand au vazut slabiciunea sistemului au trecut sa-i bata pe aiai de nu erau pe linie !!!) si mai apoi profesorii care au pus botul la aceasta minciuna.

BULA 08-07-2012 - 13:14

Domnule, cel care a initiat procesul de distrugere a invatamantului a fost ANDREI MARGA. El a desfiintat catedrele tehnice si laboratoarele de la licee (aparatura s-a aruncat), el a scos din orele de fizica , chimie si matematica (inclusiv de la profilul real), el a introdus autonomia universitara si de la Cluj s-a inceput cu admiterea pe baza de dosar, fara examene. Cred ca la Cluj a existat o puternica celula antiromaneasca. De acolo au plecat multe jeguri care au distrus tara dupa ’89.
Abramburica a continuat aceasta politica si probabil o va continua si de acum inainte. Pentru mine toate partidele au acelasi stapan (CIA, AMERICA) si urmaresc transformarea Romaniei in colonie dezindustrializata. S-a permis intrarea la facultate fara examen si s-a marit de cateva ori numarul de locuri finantate de la buget, ca sa fie facuti studenti toti cei care termina liceul si sa nu ceara locuri de munca, ca sa se poata distruge capacitatile de productie (industria) si sa nu existe opozitie din partea pop.ulatiei.

BULA 08-07-2012 - 10:12

Diferenta enorma intre judete, in privinta procentului de promovati la bac, ne arata clar ca in unele judete s-a putut copia, pe cand in altele nu.

adib 08-07-2012 - 10:14

Nu trebuie sa ne miram. Acum cateva zile am aflat ca in clasa a 9-a in Canada copii au 8(opt) materii si stau la cursuri de la 8 la 14. La noi au 16 (sasesprezece) fara purtare cu 5-6 ore pe zi. Oare de ce?

BULA 08-07-2012 - 10:24

In Canada se face liceul ca in SUA, adica la nivelul de RAHAT. Sa luam ca referinta ce a fost la noi in anii ’60-’70, pana cand analfabeta Elena Ceasca a introdus invatamantul obligatoriu de 10 clase si a distrus liceul (ii bagau la liceu in clasa a 9-a si cu medii de 1 sau 2)

Liviu 08-07-2012 - 13:10

Din cauza ca degradarea s-a produs peste tot numai ca la CACApitalisti a venit mai repede … Noi in idiotenia si maimutareala si slugarnicia noastra nu am facut decat sa adoptam un sistem la fel de falimentar ca cel pe care tocmai il terminasem, luand ce este mai prost din fiecare si nepastrand nimic bun !

Nu stiu cata realitate este in cele ce le scrieti insa haideti sa numaram impreuna ce discipline ar fi necesar sa se studieze de un tanar care sa se descurce in viata dupa terminarea liceului:
1) LIMBA ROMANA,
2) ISTORIA,
3) MATEMATICA,
4) FIZICA,
5) CHIMIA,
6) BIOLOGIA,
7) GEOGRAFIA,
8) ACTIVITATI PRACTICE (DESEN, MUZICA, UTILIZAREA CALCULATOARELOR),
9) LIMBA STRAINA (ENGLEZA …),
10) EDUCATIE CIVICA.

BULA 08-07-2012 - 10:19

Vad ca inca nu se vrea sa se ia masuri astfel incat notarea elevilor sa se faca corect (pe real) in timpul celor patru ani de liceu. Mediile din cataloage sunt cu cel putin trei puncte peste nivelul real. Lumea s-a invatat cu sistemul asta, cu umflarea notelor in timpul liceului, de cand nu s-au mai dat examene de admitere la invatamantul superior si s-a intrat cu media din timpul liceului. Liceele s-au luat la „intrecere socialista”, care umfla mai tare mediile si are mai multi absolventi la facultate.

Camelian Propinatiu 08-07-2012 - 13:21

Trebuie curmata Asuprirea invatamântului preuniversitar de catre cel universitar (manuale si sarcini indescifrabile fara meditatii), ca si aruncarea pe seama elevului, prin videocamerele Funeriu-Orwell, premature, a raspunderilor politice si intelectuale pentru oligopedagogia noastra. Parintii ar merita sa dea in judecata regimul Basescu-Boc pentru ca subsalarizarea nu permite angajarea de profesori care, etalând propria lor reusita in viata, sa motiveze pe liceeni sa invete carte ca in România Regala Mare, iar decrepitudinea bibliotecilor si inexistenta unui TVR Didactic accentueaza pervaziv gustul amar al inegalitatii de sanse in postromânism.

BULA 08-07-2012 - 13:48

Calugare, la invatamantul de acum n-ai cum sa te pricepi, pentru ca traiesti de mult timp in SUA (parca asa te laudai). Eu lucrez de 30 de ani in invatamant si am si experienta cu fiul meu, care e acum elev la liceu. Am parcurs de curand toate etapele, m-am lovit de imputeala din invatamant. Vad ce este si la universitatea la care lucrez. Mizerie si iar mizerie, cat cuprinde.

1. Camerele video sunt necesare, pentru ca examenele devenisera extrem de neserioase (se copia in draci, inclusuv la colegiile renumite).
2. Profii s-au adaptat perfect la mizeria de acum, la fel cum se adaptasera si pe vremea lui Ceasca. Le convine sistemul prin care sunt lasati sa umfle notele si sa nu mai munceasca serios cu elevii. La gimnaziu mai fac cate ceva, dar au dat-o pe medidatii acasa cu elevii de la clasele la care predau. La liceu chiar isi bat joc. De asta se pica la bac in halul asta. Nu salariile mici sunt cauza ineficientei in invatamant, ci lipsa controlului si pedepselor pentru cei care nu isi fac treaba. Se pune accentul pe chestii care nu au legatura cu activitatea didactica, pe hartii la dosarul personal, pe birocratie. Profii de mate nu au geanta plina cu culegeri de probleme, ci cu tot felul de rapoarte si de alte hartii. Nu exista economie privata, productie unde sa se vada halul de nepregatire a absolventilor si de unde sa se traga semnalul de alarma. Nu exista feedback social. Diploma este dorita in continuare (se scot anual mii de ingineri, desi nu mai exista industrie), pentru o eventuala angajare in sistemul bugetar (unde nu se cere sa stii sa faci ceva, ci sa ai diploma). Dar si patronii actuali (de magazine, de chestii fara productie) ii prefera pe cei cu o diploma in plus, pe motivul ca poate nu sunt atat de prosti ca aia fara diploma si nu le fac belele la firma. Oricum nu ii platesc la nivel de studii superioare.

Liviu 09-07-2012 - 01:25

Culmea este ca la TVR chiar au fost foarte multe emisiuni didactice TOCMAI pentru a se preintampina aceasta situatie dezastruoasa extrem de previzibila … Abramburica ii baga din top ca asa sunt comunistii insa Funeriu si cei responsabili chiar au incercat sa regleze cumva sistemul numai ca nu ai ce sa mai reglezi cand toti sunt dereglati si pe alocuri dezaxati !!!

Reglarea adevarata a sistemului nu se poate face nici cu chestiuni adevarate nici cu baliverne abramburizante comunistoide … Reglarea trebuie sa inceapa cu reconstruirea sistemului ! Dupa ce se va face ceva viabil de abia dupa aceea se poate trece la acordare si la determinarea parametrilor de reglare … Pana atunci se pot face milioane de analize si emisiuni TV prin satelit sau prin toti satelitii deodata !!!

urti 08-07-2012 - 13:26

sunt muncitor ,am absolvit un liceu industrial profil electrotehnic,si datorita faptului ca la un momentdat am ocupat un post de maistru ,am terminat si o scoala de maistri,acum sunt electrician intr-o multinationala ,dar cred ca cel ma dezastruos lucru care se intampla este faptul ca la terminarea liceului absolventi sunt practic necalificati ,deci someri

BULA 08-07-2012 - 14:10

Asta s-a vrut, sa se distruga complet toate unitatile de productie din fostele tari comuniste, sa fim la nivelul ZERO, mai rau ca tarile din Africa. Suntem distrusi la comanda AMERICANILOR.
Am discutat recent cu un fost coleg de facultate, venit din Columbia, despre ce se intampla la ei. Pe vremuri, cand eram studenti amandoi, in Columbia si in restul tarilor latino-americane colcaia saracia, drogurile, dictaturile militare. Regimurile represive de acolo erau finantate si sprijinite militar de SUA.
De cand americanii au dat in gat sistemul comunist, au inceput sa permita si sa finanteze industrializarea Americii Latine, unde forta de munca este mai ieftina ca in SUA si de unde scot profit. In prezent degringolada din Columbia (cocaina, Escobar, etc) s-a mutat in Mexic (este acum polul violentei si mafiei).

BULA 08-07-2012 - 14:00

Fiecare pasare pe limba ei piere.

Facultatile cu conducere si colective de kakat, care dau diplome la analfabeti, vor fi primele care se vor inchide cand se va reduce finantarea de la buget (sau cand se vor impune din nou examenele de admitere). Am discutat cu multi profi de la Politehnica (transformata in bancomat de diplome) si a fost imposibil sa-i conving sa faca ce trebuie in economia capitalista (cursuri si laboratoare, practica serioasa). Majoritatea celor care se opun la schimbare sunt in pragul pensiei si spera sa o apuce la locul de munca actual. Iar cei tineri, ori nu au putere de decizie (tac ca porcul in papusoi si asteapta sa le vina randul la functii), ori sunt chiar habarnisti (n-au lucrat intr-o intreprindere reala, n-au experienta productiei de bunuri materiale si servicii, au frecat menta in invatamant, ai belit beligherul).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult