Acasa Actualitate-InternaSocial BACALAUREAT 2012: Rezultate finale BAC 2012 – după contestaţii

BACALAUREAT 2012: Rezultate finale BAC 2012 – după contestaţii

scris de Z.V.
3 afisari

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, la examenul de Bacalaureat 2012, sesiunea iunie-iulie vor fi publicate de edu.ro, vineri, 13 iulie.

Rezultate contestatii BAC 2012

După afişarea primelor rezultate la examenul de Bacalaureat 2012, doar 43% dintre absolvenţi au reuşit să obţină notă de trecere, astfel că aproximativ 53.000 de contestaţii au fost depuse pentru soluţionare. În 2011,înainte de soluţionarea contestaţiilor, 44,47% dintre elevii care susţinuseră examenul reuşiseră să obţină minim nota 6, procentul acestora crescând cu 1,25 % după rezolvarea celor aproximativ 80.000 de contestaţii.

Contestaţiile au putut fi depuse de absolvenţii nemulţumiţi de notele obţinute luni, 9 iulie, după ce în prealabil pe 8 iulie, cei 180.000 de candidaţi aflaseră rezultatele publicate de edu.ro. Miza notei de la BACALAUREAT 2012 este mult mai mare decât anul trecut, în condiţiile în care în facultăţile unde nu se dă un examen de admitere, aceasta este singura care contează. Anul trecut, la unele facultăţi se luau în calcul şi mediile de la diverse materii din anii de liceu. Acesta ar putea fi însă ultimul an când admiterea la facultate să se facă pe baza mediei de bacalaureat, pentru că multe facultăţi iau în calcul reintroducerea examenului de admitere.

VEZI AICI REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2012 DUPA REZOLVAREA CONTESTATIILOR

1 comentariu

BULA 13-07-2012 - 08:51

La facultatile din invatamantul de stat sa se introduca obligatoriu examene de admitere. Iar subiectele de examen sa se elaboreze de Ministerul Eucatiei si sa se transmita in dimineata examenului, sa nu se faca misculatii pe plan local. La examenul de admitere sa se asigure paza cu politisti, ca la bacalaureat, dar si supraveghere video. Sa se puna capat bataii de joc de pana acum, prin care s-a aruncat cu diplome in pop.ulatie, de au ajuns si femeile de serviciu sa se creada „inginer” sau „jurist”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS