Acasa Actualitate-InternaSocial BACALAUREAT 2012: Subiecte şi bareme limba maternă, proba scrisă

BACALAUREAT 2012: Subiecte şi bareme limba maternă, proba scrisă

scris de Laurentiu Banches
139 afisari

BACALAUREAT 2012, vă prezentăm subiecte şi bareme la limba maternă, proba scrisă. Cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat din această sesiune, la limba şi literatura maternă, s-a desfăşurat marţi, 3 iulie.

bac

BACALAUREAT 2012 Subiecte si bareme limba materna proba scrisa

Candidaţii la examenul de bacalaureat aparţinând minorităţilor naţionale (germană, maghiară, rromani, sârbă, slovacă şi ucraineană) au avut de susţinut marţi proba scrisă la limba şi literatura maternă, potrivit calendarului aprobat de MECTS. Metodologia în vigoare prevede că evaluarea lucrărilor este făcută de doi profesori din unitatea respectivă de învăţământ, de regulă unitate şcolară cu personalitate juridică. În cazul în care nu există câte doi profesori la disciplinele la care se susţine examenul de Bacalaureat, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiată unitate de învăţământ.

Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire şi o trece pe lucrare. În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

Miercuri, 4 iulie, va fi susţinută proba obligatorie a profilului, proba E)c), probă scrisă. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, proba E)d), se va susţine pe 6 iulie. Primele rezultate vor fi prezentate candidaţilor pe 8 iulie, urmând ca cei nemulţumiţi să poată depună contestaţii pe 9 iulie, după care rezultatele finale la Bac 2012 vor fi afişate pe 13 iulie.

BAC 2012 – Subiecte si bareme limba maternă

E_b_ucraineana_materna_var_01_LUA

E_b_ucraineana_materna_bar_01_LUA

E_b_turca_materna_var_01_LTR

E_b_turca_materna_bar_01_LTR

E_b_slovaca_materna_var_01_LSK

E_b_slovaca_materna_bar_01_LSK

E_b_sarba_materna_var_01_LSR

E_b_sarba_materna_bar_01_LSR

E_b_maghiara_materna_var_01_LMA

E_b_maghiara_materna_bar_01_LMA

E_b_germana_materna_var_01_LGE

E_b_germana_materna_bar_01_LGE

E_b_DNL_matematica_var_01

E_b_DNL_matematica_bar_01

E_b_DNL_istorie_var_01

E_b_DNL_istorie_bar_01

E_b_DNL_geografie_var_01

E_b_DNL_geografie_bar_01

E_b_DNL_fizica_var_01

E_b_DNL_fizica_bar_01

E_b_DNL_economie_var_01

E_b_DNL_economie_bar_01

E_b_DNL_chimie_var_01

E_b_DNL_chimie_bar_01

E_b_cultura_spaniola_var_01

E_b_cultura_spaniola_bar_01

E_b_croata_materna_var_01_LCR

E_b_croata_materna_bar_01_LCR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult