Acasa Actualitate-InternaSocial Bacalaureat 2013: Program sesiunea de toamnǎ. Vezi cȃți candidați s-au ȋnscris!

Bacalaureat 2013: Program sesiunea de toamnǎ. Vezi cȃți candidați s-au ȋnscris!

scris de Z.V.
0 afisari

Aproximativ 87.000 de candidaţi au fost înscrişi la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care va ȋncepe luni, 19 august.

Bacalaureat 2013: Program sesiunea de toamnǎ. Vezi cȃți candidați s-au ȋnscris!

În 19-20 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 19-21 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 20-21 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 22-23 august – evaluarea competenţelor digitale. Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română. În 27 august va fi susţinută proba la Limba şi literatura maternă, în 28 august este programată proba obligatorie a profilului, iar în 30 august va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

La a doua sesiune a examenului de bacalaureat au fost înscrişi 86.955 de candidaţi, dintre care 58.291 (67%) din promoţia curentă şi 28.664 (33%) din promoţiile anterioare, conform datelor centralizate de inspectoratele şcolare, obţinute de mediafax .  Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau a municipiului Bucureşti ori din proprie iniţiativă. Prima sesiune a examenului de bacalaureat a avut loc în perioada iunie – iulie, rezultatele finale fiind afişate în 12 iulie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult