Acasa Actualitate-InternaSocial BACALAUREAT 2014. BAREME si subiecte limba romana

BACALAUREAT 2014. BAREME si subiecte limba romana

scris de Ziua Veche
11 afisari

BACALAUREAT 2014. BAREME si subiecte limba romana. Peste 140.000 de absolvenți de liceu au susținut luni prima probă scrisă a bacalaureatului, cea la Limba și literatura română.

BACALAUREAT 2014. Subiecte limba română

BACALAUREAT 2014. Subiecte limba română

BACALAUREAT 2014. BAREME si subiecte limba romana. Absolvenții au avut, în funcție de profilul și filiera pe care le-au urmat în învățământul liceal, două tipuri de subiecteCei de la filiera teoretică, profilul umanist, și cei de la filiera vocațională, profilul pedagogic, au avut același tip de subiecte iar absolvenții filierei teoretice, profil real, ai filierei tehnologice și ai filierei vocaționale, toate profilurile, cu excepția celui pedagogic, au primit alte tipuri de subiecte.

Subiectele au fost elaborate de profesori specialiști din cadrul Centrului Național de Evaluare și Examinare și au un grad de dificultate mediu, în raport cu programa și cu competențele vizate, susțin reprezentanții MEN.

VEZI AICI SUBIECTE BACALAUREAT 2014. BAREME si subiecte limba romana

BACALAUREAT 2014. BAREME si subiecte limba romana. Absolvenții liceelor cu profil real au avut de rezolvat luni la primul subiect al probei scrise la Limba și literatura română a bacalaureatului cerințe pe baza textului ‘Omul din vis’ de Cezar Petrescu. Pe baza acestui text, candidații au avut de explicat rolul unei cratime, de dat antonime, să indice două motive literare și perspectiva narativă, de explicat rolul unor verbe și să demonstreze prin argumente că textul aparține genului epic. Tot aici, absolvenții de liceu au avut de comentat o secvență de text. La cel de-a doilea subiect, candidații la bacalaureat de la profilul real au avut de realizat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul campaniilor care promovează un stil de viață sănătos iar la cel de-al treilea subiect cerința a fost aceea de a scrie un eseu de 600-900 de cuvinte despre viziunea despre lume dintr-o poezie scrisă de Mihai Eminescu.

BACALAUREAT 2014. BAREME si subiecte limba romana. Absolvenții liceelor cu profil umanist au avut de rezolvat la primul subiect cerințe pe baza unui fragment din ‘Donna Alba’ de Gib I. Mihăescu iar la cel de-al doilea subiect, de redactat un eseu despre importanța activității de citire în viața elevilor. La subiectul al treilea absolvenții de la uman au avut de redactat un eseu de două-trei pagini despre tema și viziunea despre lume dintr-un text studiat din opera lui Ion Barbu, Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

VEZI AICI BAREME LIMBA ROMANA BACALAUREAT 2014. BAREME si subiecte limba romana

BACALAUREAT 2014. BAREME si subiecte limba romana. Elevii au avut posibilitatea să consulte și să rezolve modele de subiecte pentru bacalaureat încă de la sfârșitul lunii octombrie 2013, când acestea au fost publicate pe site-ul subiecte2014.edu.roMarți, 1 iulie, absolvenții clasei a XII-a vor participa la proba scrisă de Limba și literatura maternă (proba E)b) iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisă obligatorie a profilului (proba E)c). Vineri, 4 iulie, se va desfășura proba scrisă la alegere a profilului și specializării (proba E)d).

BACALAUREAT 2014. BAREME si subiecte limba romana. Afișarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12,00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 12,00 și 16,00). Acestea urmează a fi soluționate în perioada 8 — 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 11 iulie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult