Acasa Actualitate-InternaSocial Bacalaureat 2014: Subiecte și bareme la limba romȃnǎ, proba scrisǎ

Bacalaureat 2014: Subiecte și bareme la limba romȃnǎ, proba scrisǎ

scris de Z.V.
7 afisari

Luni, 30 iunie, se dǎ startul probelor scrise la examenul de bacalureat 2014, primul hop pe care ȋl au de ȋnfruntat absolvenții de liceu fiind proba la limba și literatura romȃnǎ.

bacalaureat 2014

Bacalaureat 2014: Subiecte și bareme la limba romȃnǎ, proba scrisǎ

Examenul de luni, 30 iunie, începe la ora 9.00 şi se va termina la ora 12.00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8.30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele. La intrarea în săli, elevii vor fi controlaţi de către profesorii din comisiile de examen pentru ca aceştia să nu intre în săli cu nimic altceva asupra lor în afară de cartea de identitate şi pixul pentru examen.

Procedura prevede că la accesul candidaţilor în centrul de examen un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate şi verifică dacă fotografiile corespund. Apoi, candidaţii sunt îndrumaţi spre zona din centrul de examen unde se găsesc sălile de examen.

La  Bacalaureat 2014 se continuă tradiția din 2013, când elevii au primit subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Ministerul a anunţat această măsură încă de la începutul anului şcolar 2012-2013, pentru adecvarea subiectelor la ceea ce au studiat elevii la şcoală. Astfel, absolvenţii de clasa a XII-a  care au urmat  cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examenul de BAC 2014 subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică. Fiecare subiect primit la română este notat cu 30 de puncte.

La examenul de luni sunt aşteptaţi să participe 143.968 de absolvenţi, dintre care 129.827 din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Educaţiei. Marţi, 1 iulie, absolvenţii clasei a XII-a vor participa la proba scrisă de Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisă obligatorie a profilului. Vineri, 4 iulie, se va desfăşura proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor la examene se va face în data de 7 iulie, până în ora 12.00, şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii, între orele 12:00 – 16:00, care urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale se vor face publice în data de 11 iulie. Ministerul Educaţiei Naţionale va publica, în fiecare zi de examen, începând cu ora 15.00, subiectele şi baremele de evaluare pentru proba de Limba şi literatura română – E)a) din cadrul Bacalaureatului 2014.

VEZI AICI SUBIECTE LA LIMBA ROMNA SI BAREME BACALAUREAT 2014

Subiectele la Limba Română pentru profilul Real

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult