Acasa Actualitate-InternaSocial Bacalaureat 2014: Subiecte și bareme la matematicǎ și istorie

Bacalaureat 2014: Subiecte și bareme la matematicǎ și istorie

scris de Z.V.
6 afisari

Miercuri, 2 iulie, de la ora 9, are loc cea de-a doua probǎ scrisǎ obligatorie a examenului de Bacalaureat 2014, examenul la matematicǎ sau istorie.

Bacalaureat 2014: Subiecte și bareme la matematicǎ, proba scrisǎ

Peste 107.000 de absolvenţi de clasa a XII-a susţin miercuri, 2 iulie, proba scrisă la Matematică. Pentru această disciplină, asemenea celui la romȃnǎ, elevii primesc subiecte diferenţiate în funcţie de profil: matematică-informatică, tehnologic, ştiinţele naturii şi pedagogic. Măsura subiectelor diferenţiate a fost luată începând de anul trecut, după ce mulţi dintre absolvenţi s-au plâns că la matematică subiectele primite sunt dificile pentru gradul lor de pregătire. Subiectele date la Matematică vor evalua ceea ce au învăţat elevii în cei patru ani de liceu, dar şi cât de bine cunosc programa pentru examenul de Bacalaureat.

La Matematică, elevii primesc trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capaitatea lor de rezolvare a problemelor date. Candidatul este punctat şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă. Baremul publicat de EDU.RO arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei.

Examenul de bacalaureat continuă pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). Afişarea rezultatelor la examene se va face în data de 7 iulie, până în ora 12.00, şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii, între orele 12:00 – 16:00, care urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale se vor face publice în data de 11 iulie.

Ministerul Educaţiei Naţionale va publica, în fiecare zi de examen, începând cu ora 15.00, subiectele şi baremele de evaluare pentru proba de Limba şi literatura română – E)a) din cadrul Bacalaureatului 2014.

Vezi aici BAREMELE de corectare

subiecte matematica tehnologie (foto:gandul.info)

subiecete istorie 1 (foto:adevarul.ro)

subiecete istorie 2 (foto:adevarul.ro)

subiecte mate-info (foto:adevarul.ro)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult