Acasa rss 1asig BACALAUREAT 2014. Subiecte limba română

BACALAUREAT 2014. Subiecte limba română

scris de Z.V.
13 afisari

BACALAUREAT 2014. Subiecte limba română Un fragment din „Omul din vis” de Cezar Petrescu este textul la prima vedere pe care l-au primit elevii de la profilul real la proba de limba română a examenului de bacalaureat.

BACALAUREAT 2014. Subiecte limba română

BACALAUREAT 2014. Subiecte limba română

BACALAUREAT 2014. Subiecte limba românăPe baza acestuia, candidaţii au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime şi de indicat două motive literare. Totodată, pe baza textului la prima vedere, la primul punct au avut de explicat rolul verbelor la imperfect, de demonstrat prin două argumente că un text aparţine genului epic şi de comentat o secvenţă din acesta.

subiecte-romana-bac-2014-profil-uman

BACALAUREAT 2014. Subiecte limba română La al doilea subiect, elevii au avut de spus părerea despre rolul unei campanii de promovare a unui stil de viaţă sănătos. Al treilea subiect s-a referit – pentru al treilean an consecutiv – la scrierea unui text în care să se explice în câteva cuvinte textul liric, pornind de la o poezie a lui Mihai Eminescu.

subiecte-romana-bac-2014-profil-uman

subiecte-romana-bac-2014-profil-uman

BACALAUREAT 2014. Subiecte limba română. Elevii de la profilul uman au primit un text la prima vedere din opera Donna Alba, scris de Gib I. Mihăescu, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerinţe.

subiecte-romana-bac-2014-profil-real1

subiecte-romana-bac-2014-profil-real

BACALAUREAT 2014. Subiecte limba română. La subiectul al doilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul uman au avut de redactat un text argumentativ despre importanţa activităţilor de îndrumare a lecturii elevilor. La subiectul al treilea, elevii  au avut de scris un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat, scris de Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Nichita Stănescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult