Acasa Actualitate-InternaSocial Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna, subiecte si bareme limba romana

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna, subiecte si bareme limba romana

scris de Z.V.
11 afisari

Astăzi a început sesiunea de toamnă a examenului de bacalureat. Peste 42 de mii de absolvenţi de liceu din toate promoţiile s-au înscris, iar prima probă pe care o vor susţine este cea orală la limba română. Probele scrise încep pe 22 august, iar rezultatele vor fi afişate în 29 august.

bacalaureat 2016 subiecte si baremeSesiunea de toamnă a examenului naţional de Bacalaureat 2016 începe, marţi, cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), respectiv de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Cele două probe se desfăşoară în intervalul 16-17 august, anunţă Ministerul Educaţiei, care precizează că la examen s-au înscris peste 42.000 de absolvenţi de liceu, potrivit News.ro.

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română şi în limba maternă sunt urmate, între 17 şi 19 august, de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), urmând ca ultima probă orală – evaluarea competenţelor digitale (proba D) – să se deruleze în zilele de 18 şi 19 august.

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna, subiecte si bareme  limba romana. Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute, precizează MENCS.

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna, subiecte si bareme  limba romana. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna, subiecte si bareme  limba romana. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna, subiecte si bareme  limba romana. Pentru susţinerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 42.261 de absolvenţi de liceu, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna, subiecte si bareme  limba romana. Dintre aceştia, 27.848 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.413 candidaţi provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 42.261 de elevi înscrişi (toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 39.815 – zi, 1.027 – seral şi 1.419 – frecvenţă redusă.

În prima sesiune a examenului de Bacalaurat 2016 au fost declaraţi respinşi 41.037 de candidaţi, din toate promoţiile.

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna, subiecte si bareme  limba romana. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
a) susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale
b) susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
c) obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Calendarul probelor scrise

Examinările scrise din a doua sesiune încep luni, 22 august, cu proba la Limba şi literatura română – proba E)a), şi continuă marţi 23 august cu proba E)b) – Limba şi literatura maternă, respectiv miercuri, 24 august, cu proba E)c) – proba obligatorie a profilului.

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna, subiecte si bareme  limba romana. Testele scrise se încheie vineri, 26 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d).

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna, subiecte si bareme  limba romana. Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00) au loc în data de 29 august, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 septembrie.

Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna, subiecte si bareme  limba romana.Vezi aici subiectele si baremele la bacalaureat, sesiunea de toamna 2016 la limba romana

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult