Acasa Actualitate-InternaSocial BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMÂNĂ

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMÂNĂ

scris de Ziua Veche
164 Afisari

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMANA. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, încep luni, 1 iulie, cu testul de Limba şi literatura română – proba E)a). 

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMÂNĂ

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMANA. Marţi, 2 iulie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă – E)b) – maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului – E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), este programată joi, 4 iulie.

Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidați din promoția curentă, respectiv 19.771 de candidați din promoțiile anterioare).

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMANA. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMANA. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMANA. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMANA. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMANA. În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMANA. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMANA. Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 – 4 iulie, între orele 8:00 – 16:00.

BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMANA. Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

    • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
    • susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
    • obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise

Vezi AICI  BACALAUREAT 2019. Subiecte și Bareme la ROMANA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult