Acasa Actualitate-InternaSocial Bacalaureat. Baremul de evaluare şi subiectul la limba română

Bacalaureat. Baremul de evaluare şi subiectul la limba română

scris de Z.V.
3 afisari

Elevii au avut de rezolvat luni la proba de limba şi literatura română a examenului de bacalaureat subiecte vizând opere ale scriitorilor Mircea Eliade, Nichita Stănescu şi I.L.Caragiale.

bacalaureat_2011

foto: observator.md

Mi-am dat seama că nu se gândea întotdeauna la o eventuală despărţire; asemenea gânduri, cumplite, le respingea cu dârzenie întreaga ei fiinţă”, aşa începe primul subiect, care a constat într-un fragment din „Nuntă în cer” de Mircea Eliade, elevii având de comentat un fragment literar.

La al doilea subiect – care a vizat opera lui Nichita Stănescuelevii au avut de comentat afirmaţia „A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă”.

Cel de-al treilea subiect le-a cerut elevilor participanţi la examenul de Bacalaureat să caracterizeze un personaj din „O scrisoare pierdută„, de I. L Caragiale.

Pentru susţinerea probei scrise la limba şi literatura română, care a început la ora 9.00, s-au înscris peste 200.000 elevi.

Vezi aici Subiectul

Vezi aici Baremul

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult