Bacalaureatul profesional se menţine | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Bacalaureatul profesional se menţine

Bacalaureatul profesional se menţine

scris de A.B.
3 afisari

Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor a decis luni menţinerea Bacalaureatului profesional prin respingerea cererii de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu privind OUG 73/2010 pentru modificarea Legii Învăţământului.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, le-a explicat deputaţilor că bacalaureatul profesional a apărut dintr-o necesitate, pentru a le permite absolvenţilor de liceu să se angajeze, fiind un ‘permis de acces pe piaţa muncii’. De asemenea, Ecaterina Andronescu a propus ca odată cu dezbaterea în Parlament a cererii de reexaminare a OUG 73/2010, Legea Educaţiei să fie amendată ‘pentru că foarte multe articole nu pot fi aplicate’.

Ea a mai afirmat că orice elev poate opta pentru Bacalaureatul profesional în condiţiile în care nu mai doreşte să urmeze cursurile învăţământului superior, iar Bacalaureatul naţional rămâne neschimbat, fiind necesar pentru accesul către o facultate. ‘Dacă elevul se răzgândeşte, poate să susţină Bacalaureatul naţional înscriindu-se pentru susţinerea celor trei probe scrise, care diferenţiază cele două examene’, a precizat Andronescu.

1 comentariu

BULA 15-10-2012 - 20:56

Bacalaureatul profesional va fi o formalitate facuta formal, prin care se va atesta ca respectivul absolvent n-a invatat cum trebuie in liceu si ca e de nivel de scoala profesionala.
Deci, Bacalaureatul profesional e o unealta prin care liceul se transforma in scoala profesionala.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult