Acasa Actualitate-InternaSocial Bacău: Accident rutier grav – 11 răniți după răsturnarea unui microbuz

Bacău: Accident rutier grav – 11 răniți după răsturnarea unui microbuz

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Un microbuz s-a răsturnat în afara şoselei, pe un drum din judeţul Bacău, în dimineața de miercuri, 12 noiembrie, un număr de 11 persoane fiind rănite și transportate la spital.

Bacău: Accident rutier grav – 11 răniți după răsturnarea unui microbuz (foto:debanat.ro)

Bacău: Accident rutier grav – 11 răniți după răsturnarea unui microbuz (foto:debanat.ro)

Primele informații oferite de către polițistii băcăuani arată că accidentul a avut loc în dreptul localităţii Obârşia, comuna Izvorul Berheciului, din judeţul Bacău, de pe drumul judeţean DJ 241A, după ce şoferul unui microbuz de transport persoane, care făcea o cursă regulată, a pierdut controlul asupra direcţiei, iar maşina s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma accidentului rutier, 11 persoane aflate în microbuz, printre care şi şoferul mijlocului de transport în comun au fost rănite, două fiind în stare gravă.

La locul accidentului au ajuns cinci ambulanţe, precum şi echipaje de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, care au intervenit pentru scoaterea victimelor din microbuz. „Unul dintre pasageri a rămas încarcerat, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare. De altfel, această persoană, în vârstă de 34 de ani, se afla în starea cea mai gravă, alături de un alt pasager din microbuz. La o primă evaluare la locul accidentului, victimele au suferit diverse fracturi, politraumatisme, traumatisme cranio-cerebrale”, a declarat, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, potrivit mediafax. Toate cele 11 persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare.

Poliţiştii continuă cercetările la locul accidentului, o primă concluzie privind cauzele producerii acestuia fiind „neadaptarea vitezei de către şoferul microbuzului la condiţiile de drum”. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pe numele conducătorului auto.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult