Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE. Bacteria E.coli încaieră statele europene. Spania acuză Germania

UPDATE. Bacteria E.coli încaieră statele europene. Spania acuză Germania

scris de B.C.R
8 afisari

UPDATE 17,20. Autorităţile germane au exprimat pentru prima dată dubii în legătură cu responsabilitatea castraveţilor spanioli în epidemia bacteriei E.coli care deja a provocat moartea a 16 persoane în Europa.

Primele teste efectuate pe castraveţi spanioli au confirmat prezenţa unei alte tulpini a bacteriei E.coli enterohemoragică decât cea care a provocat îmbolnăvirea a 1.000 de persoane, anunţă autorităţile sanitare din Hamburg.

Rezultatele testelor efectuate pe alte loturi de castraveţi încă nu sunt cunoscute.

„Sursa epidemiei încă nu a fost identificată”, a declarat, potrivit Mediafax, Cornelia Prüfer-Storcks, un oficial din cadrul Autorităţii sanitare din Hamburg.

————————————————

UPDATE. 15,57. „Aproape toată Europa” a încetat să cumpere fructe şi legume spaniole din cauza suspiciunilor legate de castraveţii provenind din această ţară, acuzaţi de propagarea bacteriei E.coli, a anunţat marţi Federaţia spaniolă a producătorilor-exportatorilor de fructe şi legume.

Chestionat în timpul unei conferinţe de presă cu privire la numărul ţărilor care au încetat să cumpere aceste produse din Spania, preşedintele Federaţiei, Jorge Brotons, a răspuns: „aproape întreaga Europă. Există un efect de domino pentru toate legumele şi fructele”.

———————————————–

Autorităţile din ţările europene se acuză reciproc în condiţiile răspândirii bacteriei E.coli, care deja a provocat cel puţin 14 decese în Germania.

castravete_bacteria_e.coli

Sute de persoane probabil sunt infectate cu bacteria E.coli, dar deocamdată nu se ştie care este sursa epidemiei, cazuri suspecte fiind raportate în Germania, Danemarca, Suedia, Marea Britanie, Olanda, Austria, Franţa şi Elveţia.

Miniştrii Agriculturii din statele membre UE au discutat despre această situaţie cu ocazia unei reuniuni informale desfăşurate în Ungaria, în timp ce Comisia Europeană a comunicat că posibila sursă de contaminare sunt castraveţii din oraşele spaniole Almeria şi Malaga, informează Mediafax.

De asemenea, sunt examinaţi şi castraveţii provenind dintr-un lot exportat de Olanda sau Danemarca spre Germania.

Autorităţile spaniole refuză să confirme că la originea bacteriei ar fi castraveţii din Spania.

„Încă de la început, în Germania, castraveţii spanioli au fost responsabili de această situaţie. Nu este adevărat, iar autorităţile germane trebuie să finalizeze rapid investigaţia. Imaginea Spaniei este afectată, la fel şi imaginea producătorilor spanioli, iar Guvernul spaniol nu este pregătit să accepte această situaţie”, a declarat ministrul spaniol al Agriculturii, Rosa Aguilar.

Numărul suedezilor contaminaţi cu bacteria E.coli enterohemoragică, ce afectează Germania, a crescut la 39, dintre care 15 prezintă complicaţii grave, au anunţat luni autorităţile sanitare suedeze.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult