Acasa Actualitate-InternaSocial Bacteria E.coli preferă femeile

Bacteria E.coli preferă femeile

scris de A.B.
2 afisari

La originea bacteriei E.coli, care a provocat deja 19 decese în Europa, ar putea fi un aliment preferat îndeosebi de femei, deoarece ele sunt contaminate în număr mai mare, a estimat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, citată de Agerpres.

castravete_bacteria_e.coli”Este probabil ceva preferat mai mult de femei decât de bărbaţi”, a declarat dna Andrea Ellis, epidimiolog la departamentul de monitorizare a maladiilor de origine alimentară şi zoonotică al OMS, într-o conferinţă de presă.

Ellis a răspuns astfel la o întrebare privind originile bacteriei E.coli enterohemoragică (Eceh) şi motivele pentru care numărul femeilor contaminate este mai mare.

Potrivit OMS, 12 ţări au semnalat deja cazuri de contaminare cu această bacterie, care provoacă hemoragii ale sistemului digestiv şi, în cazurile mai grave, tulburări renale, sindromul hemolitico-uremic.

Potrivit unui calcul făcut de AFP, bazat pe date publicate de autorităţile naţionale, peste 2.000 de persoane s-au îmbolnăvit de la izbucnirea epidemiei. În Germania, autorităţile au înregistrat 18 morţi. Cea de-a 19 persoană a decedat în Suedia.

În timp ce sursa şi modul de transmitere a bacteriei rămân un mister, Rusia şi Libanul au interzis importurile de legume provenite din toate ţările Uniunii Europene, care a considerat aceste măsuri ca fiind contrare regulilor comerţului internaţional.

”Transmiterea de la o persoană la alta poate avea loc atunci când igiena lor este insuficientă”, spune OMS, insitând asupra importanţei spălării mâinilor.

Responsabilul OMS a invitat populaţia să respecte recomandările făcute de autorităţile sanitare naţionale şi locale. Luarea de medicamente antidiareice nu este recomandată, deoarece se încetineşte eliminarea toxinei.

11 comentarii

briel 05-06-2011 - 04:11

Poate femeile sunt mai putin rezistente la asa o bacterie.

E.coli este o bacterie intestinala. Procesul de transmitere este asa: fermele industriale pompeaza antibiotice in animale, pe urma astea se balega frumusel, iar ingrasamantul este pus in camp la legume, care si ele se trimit in supermarket. Oamenii nu spala vegetalele si iau bacteria la ei in intestine.

Bacteria e nasoala pentru ca s-a format in intestinele vacilor si porcilor care au primit mari doze de antibiotice si de aceea este rezistenta ca naiba. Pe de alta parte unii dintre oameni au o flora intestinala deteriorata de consumul propriu de antibiotice. Si asa se moare.

E.coli Superbug Outbreak in Germany Due to Abuse of Antibiotics in Meat Production

http://hawaiinewsdaily.com/2011/06/e-coli-superbug-outbreak-in-germany-due-to-abuse-of-antibiotics-in-meat-production/

Arhimede 05-06-2011 - 08:35

N-ar fi de mirare sa aflam ca nu stiu ce producator de medicamente a descoperit remediul la e-coli…
si sa cumparam in prostie medicamentul respectiv…
iar pe dosul bacteriei sa descoperim tocmai numele firmei in cauza…

Hokusai San 05-06-2011 - 14:33

Exista 2 solutii foarte avantajoase agronomic, chiar maine ma duc la Ministerul Agriculturii sa depun dosarele, si ma gandesc sa-l cooptez si pe Huhu sa bage mare pe forumuri, caci fara marketing salbatic nici o idee cat de buna nu prinde. Deci avem asa:

1. Un vaccin pentru castraveti si timbru fiscal de 1 leu ca dovada ca fiecare castravete a fost imunizat.

2. Balon de cauciuc protector tras peste castravete inca de cand este foarte mic, ca sa il apere de propagarea infectiei prin contact, iar balonul la fel de 1 leu si cu numar de serie si inregistrare la Ministerul Agriculturii.

Bineinteles, o sa trebuiasca niste inspectori care sa verifice prin piete si supermarketuri aplicarea masurilor sanitare. Intre timp ma mai gandesc, poate imi mai vin niste idei.

Ciu Huhu 05-06-2011 - 15:30

Se vede ca esti evreu, numai la escrocherii iti sta capul, asa ca la toti ovreii tai, doar cel mai mare hot din Istorie e evreul B. Madoff care a furat multe miliarde de dolari, halal!

Timotei 05-06-2011 - 16:26

Da pe „halal” asta de unde-l scosesi nenicule?
Vezi ca te dai de gol ca si urbosul cu „sa fim sobri”.
Pai e clar, asta va zice toata ziua imamul, asta repetati.
Ptiu!

Aolica 05-06-2011 - 16:44

Huhule, da sa zici cinstit, asa e ca ai privata in fundul gradinii? Pai vezi? O sa te interzica in spatiu Schengen pe motiv de prietenie si cu escherichiile si cu talibanii. Iti pune stampila pe pasaport de „HALAL GRADINAR” si o dai in bara.

Timotei 05-06-2011 - 15:43

Bai Huhule, tu le ai cu leguminoasele si cu psihologie, ia zi bai, ce o fi in capul castravetilor de-si fac freza cu Escherichia coli?
Mare lucru e stiinta asta, am vazut imediat o poza, bai ce mici e bacteriile astea! Si zice ca e gram-negative, dar asta era clar ca sunt sub un gram ca prea e mici, da-le dracu.
Da cum ma uitam io la ele, mi-a venit asa o idee, bai pai astea are forma de castravete! Daca e pui de castraveti?

Timotei 05-06-2011 - 15:52

Imi pare ca botanistul Zelea Codreanu tot de la E. coli a murit, caci pe cand mergea el cu niste prieteni dinspre Vladiceasca spre Tancabesti, ca e doua sate apropiate, s-au impiedicat de un castravete si le-a sarit in gat niste eschericii d-astea, baaai in cateva minute era morti de tot! Ca sa nu iasa microbul la suprafata a trebuit sa le puna beton gros deasupra si sa toarne dezinfectanti puternici in groapa. Pai te pui cu microbii?

Timotei 05-06-2011 - 16:16

Jermanii, de la un timp, pe toate le fac pe dos. Mananca salate goale si bea bere! Pai ce e berea, daca nu mediu obtinut din fermentatie si care, odata intrerupta fermentatia initiala, este mediu propice fermentatiei?

Nu bai, asa nu merge bai! Salata se ia ca side-dish la una friptana barosana, dar pt jermanici e voie si o sfoara de carnati bine perpeliti pe carbune, si cu ceva bucsit cu calorii langa ea, cartofi, fasolica, merge si un pic de mamaliguta, si cam asa. Salata, mai putin, nu platu principal.

Dar tot raul vine de la bere, pai stomacu nu se pregateste bine cu bere. Bere si salata, auzi colo! Nu domne, unu sau max 2 paharute de palinca sau tuica tare, inainte de friptura, le sperie pe escherichii de nu se vad!

Ce sa mai …. In concluzie, berea sa ia la plaja sau la meci, rece si presarata chiar si cu un pic de sare. Dar nu cu salata. Iar palinca e sfanta!

Ciu Huhu 05-06-2011 - 16:51

DACA BACTERIA ASTA PREFERA femeile sa se ia de femeile pedeliste ale lui Basescu!

Aolica 05-06-2011 - 17:05

Ahaaa … si „halal” si cu dispret pentru femei, si cu vederi criminale…
Taliban!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult