Acasa Actualitate-InternaSocial Baia Mare: 30 persoane, intoxicate cu ciuperci otrăvitoare

Baia Mare: 30 persoane, intoxicate cu ciuperci otrăvitoare

scris de A.B.
1 afisari

Cel puţin 30 de persoane au fost internate de urgenţă, în ultimele 24 de ore, la spitalul judeţean din Baia Mare, după ce au consumat ciuperci otrăvitoare.

30 persoane, intoxicate cu ciuperci.

30 persoane, intoxicate cu ciuperci.

Toţi pacienţii sunt internaţi în spital, fiind sub supraveghere medicală. Printre aceştia se află şi un copil de 4 ani din Târgu Lăpuş, care se află în continuare în stare gravă. El a mâncat ciuperci prăjite. La fel de gravă este şi starea unei femei care a ajuns la spital împreună cu soţul ei. Amândoi au mâncat ciuperci otrăvitoare. Dacă bărbatul este în stare stabilă, soţia să a fost adusă delirând.

Potrivit managerului spitalului, Sorina Pintea, situaţia este îngrijorătoare pentru că pur şi simplu nu mai sunt locuri unde să interneze pacienţii. La ora actuală, secţia de terapie intensivă este plină.

Medicii recomandă maramureşenilor să fie foarte atenţi atunci când consumă ciupercil indiferent dacă le cumpără din piaţă sau le culeg din pădure.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult