Acasa Actualitate-InternaSocial Barbu: Decizia CCR privind pensionarii trebuie respectată

Barbu: Decizia CCR privind pensionarii trebuie respectată

scris de A.B.
34 afisari

Sulfina Barbu suţine că decizia Curţii Constituţionale din România privind pensionarii trebuie respectată, existând soluţii legislative pentru această problemă. 

sulfina barbu

foto: cronicadeiasi.ro

Fostul ministru al Muncii subliniază că decizia CCR trebuie respectată, aici neexistând niciun dubiu.

“Cred că avem o soluţie la îndemână în Parlament, ordonanţa 117 să fie modificată. Este vorba despre ordonanţa de modificare a Codului Fiscal”, a spus Barbu.

Ea a dezvăluit că le-a sugerat colegilor din Guvern următoarea soluţie. “Să fie calculat pentru fiecare pensionar cât a contribuit pe sănătate şi sumele să fie considerate sume în avans recunoscute pentru fiecare pensionar şi să nu mai fie reţinută contribuţia de sănătate până la stingerea acestei sume”, a adăugat Sulfina Barbu.

În opinia ei, ar trebui luată în calcul şi dobânda de referinţă pentru aceste sume, întrucât este dreptul oamenilor, iar pe viitor banii să nu mai fie reţinuţi din pensiile celor care sunt în cauză, ci să fie considerate plăţi în avans.

“Este o soluţie corectă firească şi sper colegii din Guvern să o ia în calcul în analizele pe care le fac” a declarat pentru Agerpres deputatul PDL.

Barbu susţine că Ministerul Finanţelor, Casa de Pensii, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii sunt cei mai importanţi actori care trebuie să se pună de acord ca fiecare pensionar să primească înştiinţarea corectă.

Deputatul PDL a spus că fără legea de aprobare a Ordonanţei 117, singura soluţie pentru pensionari rămâne instanţa.

În privinţa reţinerii contribuţiei de asigurări de sănătate de 5,5% din veniturile din pensii, Curtea Constituţională s-a pronunţat, pe 13 martie. Curtea Constituţională a constatat că dispoziţiile art 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult