Acasa Actualitate-InternaSocial Băsescu despre expertiza de la Colectiv

Băsescu despre expertiza de la Colectiv

scris de Șt. C
8 afisari

Traian Băsescu s-a declarat, duminică, îngrijorat de întârzierea expertizei privind cauzele incendiului din clubul Colectiv, afirmând că experţii de la Petroşani ştiu probabil deja care sunt elementele care nu corespund versiunii vehiculate până în prezent despre eveniment.
basescu”Dacă mă îngrijorează ceva este întârzierea expertizei făcute la Petroşani (referitoare la incendiul de la Colectiv –n.r.). Ceva nu se leagă în ceea ce priveşte întârzierea în prezentarea rezulatelor expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu este în regulă. Probabil rezultatele expertizei nu duc la toate concluziile acreditate până acum, nu neapărat la viteza de propagare a incendiului, ci la substanţele care au rezultat din acest incendiu. Este o părere”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu la B1 TV.

El a afirmat că se tergiversează prezentarea raportului final privind incendiul din clubul Colectiv, precizând că, personal, a mai văzut ”expertize între două ape”.

Au murit 63 de oameni. Avem o expertiză care a început acum o lună şi totuşi se tergiversează un raport final. (…) Eu am mai văzut expertize între două ape. (…) Cred că ceva nu se leagă. (…) să nu apară expertiză după ce s-au făcut toate probele, am fost asiguraţi public că s-a făcut o simulare nu chiar la dimensiuni, dar utilizând aceleaşi materiale… Îmi vine foarte greu să cred că această expertiză este permis să fie amânată”, a subliniat fostul şef de stat.

Băsescu a criticat declaraţia făcută de directorul Institutului de la Petroşani, potrivit căruia expertiza va fi prezentată în luna februarie.

”Am văzut chiar astăzi (duminică –n.r.) o declaraţie a directorului Institutului de la Petroşani, acolo sunt cei mai buni profesionişti pe care îi are România. Dar când sunt 63 de morţi să spui <> …. Acolo sunt de scris 3 pagini, şi eu am fost expert al Ministerului Justiţiei pe probleme navale. Se scriu 10 pagini pentru descrierea procedurii, dar evenimentul va fi descris în 3. Descrierea evenimentului de la Colectiv va avea probabil 3-4 pagini”, a argumentat Băsescu.

El a susţinut că este convins că ”experţii de la Petroşani ştiu deja ce nu bate, ce nu se potriveşte cu versiunea de până acum”.

MEDIAFAX relata la mijlocului lunii decembrie că experţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) urmau să facă pe 16 decembrie un experiment judiciar în dosarul privind incendiul din Colectiv, într-un laborator care urma să fie amenajat ca la momentul incendiului din club, cu acelaşi tip de burete pus pe stâlpi şi cu mobilier asemănător, pentru a stabili exact unde a izbucnit incendiul şi cum s-a propagat focul.
Sursele judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că acest experiment judiciar reprezintă faza finală a expertizei INSEMEX Petroşani în dosarul de ucidere şi vătămare corporală din culpă deschis de Parchetul instanţei supreme după incendiul din 30 octombrie, în urma căruia au murit 63 de persoane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult