Acasa Actualitate-InternaSocial Băsescu: SMURD a fost creat cu banii românilor

Băsescu: SMURD a fost creat cu banii românilor

scris de A.H.
7 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că sistemul SMURD este unul creat de statul roman.

Traian Basescu, declaratii de presa la Palatul Cotroceni

SMURD a fost făcut pentru a-i ajuta pe cetăţeni, punctând că i s-a părut a fi ‘deplasată’ abordarea din ultimele zile, în condiţiile în care, spune şeful statului, noua lege a sănătăţii nu doreşte privatizarea respectivului serviciu. ‘Sistemul SMURD este un sistem creat de statul român, care poate fi condus de un om sau de altul, dar este pentru cetăţeni, pentru a-i putea ajuta. De aceea, abordarea publică din ultimele zile mi se pare deplasată, în condiţiile în care nimeni nu privatizează SMURD-ul, nici ambulanţa’, a spus şeful statului, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni. El a ţinut să precizeze că SMURD a fost creat cu banii românilor şi că nu a venit ‘niciun personaj din ţara asta cu bani din buzunar’.

9 comentarii

urbos 11-01-2012 - 18:58

Asa ma canalie si ce-i cu asta?
Unii se pricep sa faca ceva cum trebuie cu banii romanilor, pe cand canalia Basescu si sleahta lui de lepre, nu. Arunca banii romanilor in burta otrepei Udrea, in burta familiei lui de taraturi, in burtile slugilor lui infecte si ale limbistilor lui patibulari, de la Patapievici si Plesu la Pora si Mircea Marean.

BULA 11-01-2012 - 19:02

Nu e vorba despre nici un SMURD. Se deviaza de la problema. Se pune la cale desfiitarea sistemului de asigurari de sanatate si privatizarea (furtul) bazei materiale (spitalele si tot ce era in subordinea CNAS). Iar romanii vor ramane fara posibilitatea sa se trateze de boli.
Acum se intampla ce s-a intamplat cu industria, ca nu era buna si trebuia data la fier vechi, sau vanduta pe un leu, oferita pe tava strainilor, sau escrocilor din tara.

urbos 11-01-2012 - 19:10

Vor sa fure banii publici varsati pentru sanatate, adica sa fure incontinuu.

remi 11-01-2012 - 20:22

Cred ca era beat azi la conferinta de presa…Chiorila batea in SMURD dar problema e la privatizarea cnas-ului…Spitalele s-au desfiintat,doctorii buni au plecat si mincinosul ne spune ba ca vin mai multi bani in sanatate ,ba ca s-au dat de 5 ori mai multi bani la sanatate decit in 90 !Intelege cineva ,ceva?!

ParpanghelE: Splendida WILD LIFE si MESSAGE 11-01-2012 - 20:43

In seara aceasta la ora 21 toti R O M A N I care apreciaza si sprijina punctul de vedere a Dlui DOCTOR RAED ARAFAT in disputa cu E.S Dl. PRESEDINTE TRAIAN BASESCU sant invitati sa stinga lumina din apartament timp de 1 (UN ) minut !

Pribeagul 11-01-2012 - 23:26

Doina
de Octavian Goga

O doină plânge sus pe culme,
Din fluier unde limpezi cad,
Şi legănate lin s-afundă
În pacea codrilor de brad…

Cântare, meşteră cântare,
Te stingi acum încet-încet,
Şi-adormi pierdută-n tremurarea
Oftării blânde din brădet…

Mi-ai picurat un strop în suflet
Din taina vremii de demult,
Şi plânsul veacurilor duse
Mă înfioară când te-ascult…

Cum te-ai topit acum în noapte,
Eu stau cu inima la sfat:
În care brad, de care creangă
Plânsoarea ta s-a aninat?…

Şi cât vei mai trăi acolo,
Tu, soră pururea cu noi,
Când va fi mort de mult ciobanul,
Şi moartă turma lui de oi?…

Târziu odată – cine ştie? –
Trecând pe-aici un călător,
Te va culege dintr-o floare,
De dup-o aripă de nor…

Te-a coborâ în largul văii,
Şi-o lume te va asculta,
Şi-o lume-ntreagă va începe
Să plângă cu durerea ta…

Dupa ’90 am avut peste 20 de sinistrii ai santatii si fiecare a facut reforma lui. Cautarile si reforma continua. A aparut in scena Sinistrul Suprem care, se pare, este hotarit s-o duca pina’n… pinzele albe. Putin probabil sa ajunga acolo, se pare ca-i imposibil.

Laie Chioru – bată-l Domnu – ne-a spus in aceast seara ceva de genul : Statul este incapabil. Desi finantarea sanatatii a crescut de la 1 mild de euro in anul 2000 la 5 mild euro in 2011, rezultatele nu sunt cele asteptate, etc…

Pai cine-i Statul? Sinistrul Suprem sustine ca el este seful statului, Boc sustine ca-i seful guvernului, etc… Sigur, Statul este incapabil pentru ca toti acesti conducatori ai institutiilor sale, ca si predecesorii lor, sunt incapabili. Daca-i vorba de reforma statului, ar fi normal si de bun simt ca ei sa se reformeze in primul rind. Dar, sigur, sunt… incapabili.

Reforma propusa este halucinanta. Las la o parte problema urgentelor, mica in comparatie cu ansamblul. Halucinant mi se pare ca Statul stringe banii de la amarsasteni si da acesti bani sa-i utilizeze niste privati, privati care nu fac nici macar efortul de a stringe banii, ei folosesc banii strinsi prin forta de institutiile statului.

Trebuie sa apreciez ca s-au facut pasi mari de la stadiul in care Udrea cea plina de initiativa a primit prin firma ei monopolul de a trage dungi pe asfaltul Statului, a stabili parcari si a taxa automobilistii. Fata de ce se preconizeaza, Udrea era… un erou la muncii.

Acum privatii, ca nu stiu cum sa le mai spun, si-au angajat un tilhar, Statul, sa jefuiasca cetatenii si sa le dea lor banii tilhariti. Ei ‘or restitui cetatenilor ce vor considera ca depaeste beneficiile propri asteptate, adica: un pachet de servicii care nu stie nimeni inca la ce nivel va fi. Daca boala asiguratului necesita ceva care depaseste pachetul de servicii, si venitul de 700 de lei nu-i permit asigurare suplimentara, acesta este condamnat la moarte? Pai de unde bani pentru a fi salvat? De la Stat. Si Statul ce va face pentru ca sistemul sa functioneze si privatii sa traiasca… “decent”? Va mari taxa pentru asigurari de sanatate. Si… cercul se inchide, am ajuns in situatia… actuala.

Mai conducatori ai statului, stim si noi si voi ca sunteti corupti, coruptia voastra a corupt institutiile statului si intreaga societate. :(( Veti rezolva problema cind in loc sa faceti reforma dupa reforma si lege dupa lege veti elimina coruptia din sistem, asigurind ca CNAS sa utilizeze corect fondurile.

Mai privati care sunteti privati, ati supt destul de la tita bugetului, nu va spun sa mai sugeti si o…, ci sa faceti spitalele voastre, urgentele voastre, asigurarile voastre la care sa se inscrie cine doreste, si lasati sistemul de stat in plata Domnului care-i mare, bun si indurator.

H2SO4 12-01-2012 - 03:40

Baai A.H. cind se pune un acronim de se foloseste de mai multe ori intr-un text se explica defapt de la ce provine !! pai eu de unde naiba sa stiu ce inseamna „SMURD” ?

askmenoquestions 12-01-2012 - 03:41

RESPECTELE MELE DOMNULUI DR. ARAFAT! DAR… BASESCU ESTE BOLNAV PSIHIC! SUFERA DE TULBURARE BIPOLARA. ALO, MEDICII DE LA SPITALUL MILITAR CENTRAL, SE AUDE? DE CE ASCUNDETI ADEVARUL?

bitza 12-01-2012 - 20:54

basescu asta e un marinar betiv si un taran care nu are nici o treaba cu presedentia.asa ca parerea mea ar fi sa-si dea demisia k a furat destul

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult