Confruntări între fermieri şi jandarmi în Piata Victoriei video | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Bătaie între fermieri şi jandarmi în Piata Victoriei (video)

Bătaie între fermieri şi jandarmi în Piata Victoriei (video)

scris de A.H.
14 afisari

Trei dintre agricultorii care protestează în Piaţa Victoriei au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi în dubele Jandarmeriei, protestele degenerând deoarece delegaţia formată din membri ai Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) şi ai Asociaţiei Holstein.RO nu a fost chemată la discuţii cu premierul Victor Ponta.

Potrivit preşedintelui LAPAR, Laurenţiu Baciu, ‘trei persoane au fost gazate de jandarmi şi băgate în dube şi există suspiciuni că ar fi fost bătute’. Protestatarii solicitaseră ca o delegaţie formată din reprezentanţii celor trei asociaţii participante la mitingul de protest să fie primită la discuţii cu premierul Victor Ponta, însă nu au primit niciun răspuns la această solicitare.

Ni s-a spus că o delegaţie formată din reprezentanţii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) şi ai Asociaţiei Holstein.RO va intra la discuţii cu premierul Victor Ponta, însă până în acest moment nu am fost chemaţi la negocieri, iar oamenii devin din ce mai agitaţi şi ameninţă că vor rupe gardurile de protecţie montate de jandarmi şi vor intra în clădirea Guvernului. Principalele noastre revendicări sunt legate de subvenţiile la hectar, pentru motorină, dar şi de impozitarea – de către stat – a subvenţiilor acordate de Uniunea Europeană’, a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR.

Acesta a precizat, totodată, că oamenii sunt nemulţumiţi de rezultatele întâlnirilor cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, dar şi cu reprezentanţii ministerului cu care s-a discutat, printre altele, despre ajutoarele de stat care vor fi acordate pentru anul 2012. La întâlnirea din 28 septembrie 2012 s-a solicitat un sprijin financiar pe suprafaţă de 220 de euro pe hectar, maximul stabilit de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale fiind de 170 de euro.

1 comentariu

Tom Cc 08-11-2012 - 08:07

MAI SECURISTILOR DELA ACESTI FERMIERI MANCATI VOI SI FAMILIILE VOASTRE !! ACESTI FERMIERI NU CER DELA GUVERN DECAT O MOTORINA MAI IEFTINA ,SCADEREA IMPOZITELOR CA SA PRODUCA PRODUSE AGRICOLE SI CARNE MAI IEFTINA !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult