Acasa Actualitate-InternaSocial BBC: colaps in sistemul medical romanesc

BBC: colaps in sistemul medical romanesc

scris de Ziua Veche
32 afisari

Romania are cele mai mici cheltuieli cu sistemul de sanatate din UE, iar din cauza recesiunii, intentioneaza sa cheltuiasca si mai putin, in timp ce aceasta lipsa de finantare cronica si emigrarea personalului medical ar putea crestere riscurile pentru pacienti, comenteaza BBC News Online preluat de Mediafax.Amintind cazul din mai al unui baietel dintr-un sat romanesc, care a murit din cauza unei infectii severe la spitalul din Slatina, unde fusese internat cu o fractura, BBC sustine ca moartea acestuia arata „cat de bolnav este sistemul medical din Romania”. „Fantoma lui ne bantuie. Cred ca acest copil a fost victima sistemului. Dar noi suntem sistemul si toate esecurile noastre se reflecta in astfel de cazuri”, afirma medicul Romeo Stanculescu, noul director al spitalului din Slatina. Pe teritoriul Romaniei, spitale ca acesta au datorii mari. Uneori, ele isi pot permite doar sa plateasca unele medicamente sau materiale medicale de care au nevoie. Adeseori, acestea raman fara lucrurile de baza, cum ar fi antibiotice sau fasa.

 

 

0 comentariu

Politicos 08-09-2010 - 14:59

Astazi, la o conferinta de presa, ministrul de finante (noul, ministru de finante) impreuna cu celalalt ministru remaniat, de la ministerul muncii au participat la o conferinta de presa. In timpul acestei conferinte, o ziarista i-a adresat o intrebare extrem, extrem de simpla si de bun simt ministrului muncii care suna astfel: domnule ministru, d-ul Basescu a spus ca avem un deficit de 3,5 miliarde de euro pentru pensii. De unde veti lua bani pentru a acoperi acest deficit? La care, domnul ministru a ramas pur si simplu mut, s-a uitat la celalat ministru, care si el la rindul lui era paralizat si, intr-un tirziu a biblbiit un raspuns din care nimeni nu a inteles nimic. Cum este posibil asa ceva? Si ce ne spune acest lucru? Pai, se poate sa venim la cuvintele lui Ponta care a spus ca Basescu a remaniat acest guvern scgimbindu-i pe niste destepti cu niste prosti, pt. ca altfel nu se paote explica acest comportament al noilor ministri. Alta posibilitate este aceea ca, acesti ministri, oameni nevinovati, sunt niste simpli pioni care executa muteste ordinele venite de la Cotroceni. Se pare ca guvernul nu este condus de premierul Boc si ministrii lui, ci de insusi Basescu prin intermediul telefonului. Ce alta explicatie mai putem avea?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult