Acasa Actualitate-InternaSocial Bechtel va disponibiliza peste 1900 de angajati

Bechtel va disponibiliza peste 1900 de angajati

scris de Ziua Veche
2 afisari

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj a primit, luni, de la Bechtel, o notificare privind disponibilizarea a peste 1.900 de angajati de pe santierul Autostrazii Transilvania, insa institutia a avertizat compania ca nu a respectat procedura legala de concediere colectiva.„Am primit, luni, notificarea din partea companiei Bechtel privind intentia de disponibilizare colectiva a unui numar de 1.915 angajati, incepand cu luna aprilie. Procedura legala de disponibilizare nu este respectata si le vom comunica acest lucru. De la inceput, procedura a pornit cu nerespectarea legii, in sensul ca nu au fost initiate in prealabil negocieri cu sindicatele”, a declarat, luni, directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, potrivit Mediafax.

Acesta si-a exprimat speranta ca disponibilizarea nu va avea loc, totusi, fiind vorba doar de „presiuni” ale Bechtel de a recupera sumele pe care le are de incasat de la statul roman in contul lucrarilor la Autostrada Transilvania. „Cred ca lucrarilor vor continua si ca este vorba in demararea acestei proceduri doar de presiuni ale Bechtel pentru ca statul sa isi plateasca datoriile restante. Sunt actiuni pe care Bechtel le face in vederea urgentarii primii banilor. Pe lista disponibilizarilor figureaza si liderii de sindicat si nu cred ca acestia vor fi de acord sa plece”, a afirmat Daniel Don. Potrivit acestuia, in cazul in care, totusi, Bechtel nu va renunta la disponibilizarile anuntate, AJOFM Cluj va incepe actiuni, inclusiv in instanta. Totodata, Cartel Alfa Cluj anunta ca va organiza miscari de protest in conditiile in care sindicalistii de la Autostrada Transilvania au primit o instiintare de incepere a procedurilor de disponibilizare colectiva a tuturor celor 1.933 de angajati ai companiei Bechtel. Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Zalau, ca lucrarile la Autostrada Transilvania vor continua in acest an, prioritare fiind tronsoanele Turda – Campia Turzii si Gilau – Huedin, pe 18 kilometri, iar in aceasta luna va fi platita o noua transa din datoria pe care statul o are catre Bechtel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult