Acasa Actualitate-InternaSocial Beţivii îşi vor plăti spitalizarea

Beţivii îşi vor plăti spitalizarea

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Pacienţii ce ajung în centrele de urgenţă în urma excesului de alcool vor achita costurile spitalizării sau vor face muncă în folosul comunităţii, prevede un proiect de lege iniţiat de deputatul independent Tudor Ciuhodaru, adoptat miercuri de Comisia de sănătate a Camerei.

Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional. “Acest proiect legislativ precizează clar că cei care ajung în urma intoxicaţiei etilice în serviciile de urgenţă vor deconta costurile spitalizării, fiind consideraţi neasiguraţi. Evident că nu e vorba de o restricţie a accesului la serviciile medicale, ci de o decontare ulterioară a asistenţei medicale. Iar cei care ajung în mod repetat în serviciile de urgenţă şi care nu au altă posibilitate, sper că acea muncă în folosul comunităţii va ajuta chiar la ridicarea Spitalului de Urgenţă din Iaşi”, a declarat Tudor Ciuhodaru, citat de Agerpres. El a explicat că ponderea pacienţilor care ajung în centrele de urgenţă în urma excesului de băuturi alcoolice este din ce în ce mai mare. “Doar în Iaşi într-un singur an se tratează o mie de pacienţi în centrul de primire a urgenţelor, iar dacă înmulţim cu cele 50 de unităţi de primire a urgenţelor de la nivel naţional, o să vedem cam care este ponderea acestor pacienţi”, a adăugat deputatul independent.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult