Acasa Actualitate-InternaSocial Bilanțul tragediei Colectiv: numărul deceselor – 44

Bilanțul tragediei Colectiv: numărul deceselor – 44

scris de G. D.
1 afisari

Un alt rănit în incendiul din clubul ”Colectiv” a murit sâmbătă seara, în jurul orei 23,00, la Spitalul de Arși din Capitală. Numărul deceselor a ajuns la 44..

Raniti colectivDoi pacienți internați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” sunt încă internați în Secția de terapie intensivă însă ar putea fi transferați pe Secția de chirurgie plastică, a declarat, duminică, comandantul unității spitalicești, Florentina Ioniță Radu.

„În aceste moment sunt internați 9 pacienți. Doi pacienți sunt încă în Terapie Intensivă. În acest moment sunt în Blocul operator al Secției de chirurgie plastică și vor fi pansați și evaluați. Se va decide dacă este cazul, și bănuim că este cazul, să poată fi transferați spre secția de chirurgie plastică și arsuri. Ceilalți șapte pacienți, secția de chirurgie avea ieri șapte pacienți stabili, cea mai mare partea cu grefe efectuate, s-au reefectuat pansamente asupra tuturor. Cei doi pacienți din terapie intensivă sunt evaluați și noi dorim să fie transferați, și considerăm că starea lor generală este staționară, și pot fi transferați în secția de chirurgie plastică și arsuri. Mai mult de jumătate din pacienții care sunt internați în spitalul nostru au o stare gravă dar nu care să le pună viața în pericol în acest moment. Evoluția poate să fie imprevizibilă de la zi la zi și de la oră la oră”, a afirmat medicul.

În ceea ce privește ceilalți pacienți internați la Spitalul Militar, medicul a afirmat că stare acestora este staționară și evoluția lor este ținută sub control. Potrivit acestuia, în cursul zilei de sâmbătă o pacientă a fost transferată la Spitalul AKH din Viena.

„Din câte știm până acum, transportul s-a desfășurat în condiții bune, nu a avut probleme. Era o pacientă cu o stare destul de gravă, la care plămânii erau intens afectați. Faptul că este într-un centru atât de mare cum este Spitalul AKH din Viena este un lucru benefic pentru că în cazul în care apar complicații pulmonare au un sector foarte bine dezvoltat și pentru chirurgia toracică și pulmonară”, a susținut Florentina Ioniță Radu.

Referitor la unul dintre pacienții transferați la o unitate medicală din Olanda, studentul de la Politehnică, comandantul Spitalului Militar Central a spus că transportul acestuia a fost asistat de un medic al acestei unități spitalicești, transportul fiind unul dificil.

Potrivit comandantului starea pacientului este una staționară.

„Referitor la ceilalți pacienți care au fost transferați în Rotterdam, cel mai grav pacient a fost studentul de la Politehnică, al cărui transport a fost asistat și de un medic de la terapie Intensivă de la Spitalul Militar. Din ce mi-a spus medicul, transportul a fost destul de dificil. A fost îndeaproape supravegheat, avea nevoie de suport de noradrenalină care să îi țină tensiunea. Presiunea în ‘Spartan’ este bine presurizată dar la înălțimea la care zboară sunt jocuri mari de presiune și înseamnă o cu totul și cu totul altă provocare pentru medicul din Terapie Intensivă. Inițial era destinat să meargă la un centru de mari arși aflat la 250 de km. de Rotterdam, urma să fie preluat cu un echipaj de paramedici, însă medicul nostru nu a fost de acord. Distanța de 250 de km. i-ar fi pus viața în pericol. Avionul românesc a așteptat încă jumătate de oră până a venit un echipaj dotat specific cu medici de terapie intensivă și reanimare care au preluat pacientul și l-au lăsat în Rotterdam”, a explicat medicul militar.

Florentina Ioniță Radu a precizat că Spitalul Militar este în permanentă legătură cu atașatul militar în Belgia și Olanda care informează asupra stării de sănătate a pacienților transferați acolo.

rănit în incendiul din clubul ”Colectiv” a murit sâmbătă seara, în jurul orei 23,00, la Spitalul de Arși din Capitală, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, directorul medical al instituției Cristian Nițescu.

Potrivit acestuia, sâmbătă au murit la Spitalul de Arși patru răniți în incendiul de la ”Colectiv”.

Doi pacienți răniți în incendiul din Colectiv sunt în stare gravă la Spitalul Elias, a declarat duminică, pentru AGERPRES, managerul instituției, Doina Dimulescu.

„Noi mai avem cinci pacienți în Terapie Intensivă. Au fost transferați în două rânduri încă patru pacienți din cei nouă pe care îi aveam în urmă cu două zile. Din cei cinci, doi se află în stare gravă. Ceilalți trei sunt destul de bine, dar sunt pansați pe chirurgie plastică”, a spus medicul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult