Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE Bistriţa-Năsăud: 2 militari răniţi în poligonul Dorolea VIDEO

UPDATE Bistriţa-Năsăud: 2 militari răniţi în poligonul Dorolea VIDEO

scris de Stefan Galai
3 afisari

UPDATE Un ofiţer din Brigada 81 Mecanizată a fost rănit joi, în jurul orei 11.30, în poligonul Dorolea din judeţul Bistriţa Năsăud. Maiorul Octavian Ghiţă făcea parte dintr-o echipă de genişti care executa un exerciţiu de distrugere a unor elemente de muniţie, anunţă MApN.

Ca urmare a faptului că o grenadă tip PG-7 nu a explodat în urma iniţierii încărcăturii, au fost puse în practică procedurile specifice unei astfel de situaţii. După luarea măsurilor de siguranţă pentru membrii echipei şi după expirarea timpului de aşteptare prevăzut de instrucţiuni, ofiţerul s-a deplasat spre locul în care era dispusă grenada, moment în care s-a produs deflagraţia acesteia.

În urma exploziei, maiorul Ghiţă a suferit răni în zona feţei şi a membrelor, în prezent starea sa fiind stabilă. După acordarea primului ajutor în poligon, militarul a fost transportat la Spitalul judeţean din Bistriţa.

În incidentul din poligon a fost implicat şi un subofiţer din aceeaşi unitate, care se afla la o distanţă mai mare de locul deflagraţiei. Acesta a acuzat o leziune uşoară în zona coapsei drepte şi a fost, de asemenea, transportat la spital pentru investigaţii medicale.

Conform procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie numită de comandantul Brigăzii 81 Mecanizată cercetează împrejurările producerii evenimentului.

UPDATE: Doi militari bistriţeni au fost răniţi joi în urma unei explozii, incidentul având loc în timpul unui exerciţiu executat în poligonul din localitatea Dorolea. Iniţial, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost anunţat că există o singură victimă.

Un militar a fost rănit în urma unei explozii care s-a produs, joi, la poligonul Dorolea, aflat în judeţul Bistriţa-Năsăud.

ambulanta (foto Agerpres)

foto Agerpres

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, un militar a fost rănit în urma unei explozii produse la poligonul Dorolea, informează Mediafax.

Poligonul Dorolea a fost folosit de mai multe ori în ultimii ani pentru distrugerea elementelor de muniţie găsite în judeţul Bistriţa-Năsăud de către specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult