Acasa Actualitate-InternaSocial Blaga acuza Sanatatea, Munca si Educatia ca nu folosesc bani de la UE

Blaga acuza Sanatatea, Munca si Educatia ca nu folosesc bani de la UE

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ministrul Vasile Blaga le-a reprosat titularilor de la Sanatate, Munca si Educatie faptul ca nu au fost in stare sa depuna nici o cerere de rambursare pentru fonduri europene la Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, unde sunt alocate 130 milioane euro pentru 2007-2010.

Blaga a subliniat, la reuniunea Comitetului pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, ca Programul Operational privind Dezvoltarea Capacitatii Administrative se adreseaza mai ales Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii si Ministerul Educatiei. “Pana in prezent, nu a fost depusa nicio cerere de rambursare. Deci, asta e situatia. Numai pentru descentralizare Ministerele au la dispozitie 64,603 milioane euro. Nu-i nevoie de ei aici, ii dau inapoi maine dimineata”, a spus ministrul Administratiei si Internelor, citat de Mediafax. El a detaliat ca, pana in prezent, in cadrul Programului, Ministerul Sanatatii a depus sase proiecte, Ministerul Muncii alte sase, iar Ministerul Educatiei noua proiecte, toate in valoare de 48 milioane euro. Ministrul a adaugat ca Ministerul Sanatatii a mai depus o cerere de finantare, iar Ministerul Muncii alte trei astfel de cereri, in valoare totala de opt milioane de euro, in timp ce Ministerul Educatiei nu a depus nicio cerere de finantare pana la aceasta data. Blaga a precizat ca, in cadrul programului privind facilitatea Schengen, Romania va atrage integral suma alocata, de 602,4 milioane euro, dintre care 133 milioane euro sunt alocate Ministerului de Finante. Potrivit ministrului, au fost demarate licitatii in valoare de 477,295 milioane euro, rezultand o economie de 107,8 milioane euro, care va fi realocata la rectificarea bugetara. Platile efectuate in cadrul programului se ridica la 131 milioane euro, respectiv 36% din valoarea totala, iar pana la sfarstiul anului vor fi incheiate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult