Acasa Actualitate-InternaSocial Boagiu a demis-o pe şefa de la Autostrăzi

Boagiu a demis-o pe şefa de la Autostrăzi

scris de Ziua Veche
8 afisari

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Anca Boagiu a demis-o miercuri pe Dorina Tiron din funcţia de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). “Rezultatele preliminare ale controlului dispus de ministrul Anca Boagiu în data de 7 septembrie au demonstrat că managementul în cadrul CNADNR a fost unul defectuos ca urmare a continuării şirului de practici contrare spiritului european, atât la nivelul actului administrativ, cât şi în relaţia cu firmele de construcţii şi cele de consultanţă”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului condus de Anca Boagiu, în care se precizează ca “în perioada imediat următoare controlul va fi extins asupra tuturor activităţilor derulate de CNADNR în ultimii ani”.

Răspunderea pentru aceste rezultate dezastruoase pentru România trebuie să fie şi managerială, nu doar politică, pentru că ele au prejudiciat procesul de absorbţie a fondurilor europene pentru infrastructură, atât a celor pre-aderare, cât şi a celor aferente Programului Operaţional Sectorial-Transport. Explicaţiile primite de la doamna Tiron nu au fost concludente şi nu sunt dispusă să tolerez un asemenea act de ineficienţă managerială. Ministerul Transporturilor trebuie să devină actorul principal al absorbţiei fondurilor europene vitale pentru relansarea economică a României”, a explicat Anca Boagiu decizia demiterii. Atribuţiile Dorinei Tiron au fost preluate temporar de către Liviu Costache, director coordonator proiecte autostrăzi în cadrul CNADNR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult