Acasa Actualitate-InternaSocial Boala limbii albastre face ravagii la rezervația Hațeg-Slivuț. Alți 2 zimbri au murit

Boala limbii albastre face ravagii la rezervația Hațeg-Slivuț. Alți 2 zimbri au murit

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Nu mai puțin de 5 zimbri au murit ȋn ultima lunǎ la Rezervația Hațel-Slivuț, dintre care 4 ȋn ultimele douǎ sǎptǎmȃni, cauza cea mai probabilǎ fiind boala limbii albastre.

Boala limbii albastre face ravagii la rezervația Hațeg-Slivuț. Alți 2 zimbri au murit (foto:gorobic.com)

Boala limbii albastre face ravagii la rezervația Hațeg-Slivuț. Alți 2 zimbri au murit (foto:gorobic.com)

Încă doi zimbri din Rezervația Hațeg-Slivuț au murit, cel mai probabil din cauza bolii limbii albastre, numărul exemplarelor decedate în acest loc în ultima lună ajungând la cinci. „Sunt două femele, una de 15 ani și una de doi ani, care au murit în cursul zilei de miercuri. Medicii veterinari erau în rezervație când a avut loc acest incident și, din primele observații, cauza principală a decesului ar putea fi boala limbii albastre„, a declarat joi, 9 octombrie, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Hunedoara, Horia Golea. Conform Agerpres, medicii veterinari au prelevat probe de organe și sânge pe care le-au trimis la analize de laborator pentru a se cunoaște exact cauza care a condus la decesul celor două animale.

Astfel, conducerea Direcției Silvice Hunedoara a decis să construiască un nou țarc pentru cei opt zimbri care au mai rămas în viață, iar accesul turiștilor a fost oprit pentru a reduce stresul animalelor sălbatice din rezervație. „Ne cerem scuze, dar încercăm să limităm cât mai mult posibil stresul la care ar putea fi supuse animalele. Rezervația este închisă, iar în zonă au acces doar medicii veterinari și îngrijitorul zimbrilor, care îi cunoaște de ani buni. Stresul nu face bine animalelor sălbatice, iar orice contact cu omul le face rău”, a explicat purtǎtorul de cuvȃnt Horia Golea.

Oficialul a menționat cǎ hrana asigurată pentru zimbrii din rezervație a fost suplimentată cu substanțe nutritive și furaje de calitate superioară pentru a-i ajuta să treacă mai bine prin această perioadă. Până în prezent, în Rezervația Hațeg-Slivuț au murit cinci zimbri, patru dintre cazuri fiind consemnate în ultimele două săptămâni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult