Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE Boc a dat cu pumnul in masa in fata sindicatelor

UPDATE Boc a dat cu pumnul in masa in fata sindicatelor

scris de Ziua Veche
5 afisari

.

UPDATE

Premierul si reprezentantii confederatiilor sindicale au stabilit, vineri, un termen de 30 de zile pentru a face o serie de evaluari in vederea luarii unei decizii cu privire la cresterea salariului minim pe economie de la 600 de lei la 705, informeaza Agerpres.

 

La finalul discutiilor, Emil Boc a declarat ca nu nimeni nu a fost refuzat la masa negocierilor si nu este un om orgolios. “Eu n-am orgolii. Am invitat pe toata lumea sa stam la masa si sa discutam problemele cu care ne confruntam. (…) Nimeni nu e refuzat la masa discutiilor. Unii s-au suparat si au plecat. Sunt asteptati la masa negocierilor. Eu n-am trimis pe nimeni acasa, ei au plecat. Problema cred ca e aici dialogul. Eu n-am refuzat pe nimeni la dialog si nu voi refuza pe nimeni la dialog. Am dat, impreuna cu colegii mei, dovada de deschidere totala. Daca unii au orgolii intre dansii in materie sindicala, e treaba domniilor lor si sa si-o rezolve in alta parte”, a spus Emil Boc. O noua runda de negocieri intre sindicalisti si guvern va avea loc sambata la sediul Ministerului Muncii. Sindicatele din Educatie au decis ca de saptamana viitoare profesorii sa nu mai treaca notele elevilor in catalog, in semn de protest fata de legea salarizarii. Mai mult, dascalii ar putea sa boicoteze examenele nationale. In 25 martie sindicalistii vor organiza un miting, incepand cu ora 11, in piata Victoriei, urmat de un mars de protest. In acelasi timp, sediul Ministerului Muncii va fi pichetat de sindicalisti. De asemenea, 22 aprilie a fost decretata zi de protest national, orele de curs fiind suspendate. La 1 mai aproximativ 10.000 de reprezentanti ai CNSLR Fratia vor participa la un miting de protest in Capitala, pentru a cere cresterea salariului minim, mentinerea sporurilor in sectorul bugetar si majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu. “Cele 40 de federatii sindicale apartinand CNSLR Fratia au hotarat joi participarea la un mars in Capitala pe 1 mai, insa acesta va fi transformat intr-un mare miting de protest, la care vor participa cel putin 10.000 de oameni”, a declarat vineri, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, dupa ce a parasit negocierile cu membrii guvernului.

Sedinta de astazi dintre primul ministru Emil Boc si sindicate a debutat cu plecarea liderilor CNSLR Fratia si CSDR au parasit sala nemultumiti de organizarea facuta. Emil Boc le-a spus acestora ca daca nu sunt multumiti de organizare pot sa paraseasca linistiti sala. “Boc a dat cu pumnul in masa si a spus ca daca nu ne convine putem sa ne vedem de drum” a declarat la iesirea din sala de sedinta Mihai Petcu, presedintele CNSLR Fratia. Nu sunt sanse foarte mari ca doleantele sindicalistilor sa fie rezolvate astazi. Premierul s-a intalnit astazi la sediul Ministerului Muncii, alaturi de ministrul finantelor Sebastian Vladescu si ministrul muncii Mihai Seitan cu reprezentanti sindicatelor pentru a discuta despre modificarea legilor salarizarii unitare si a pensiilor, precum si majorarea salariului minim pe economie la 705 lei.

0 comentariu

un taranist din 90 09-07-2010 - 14:30

Credeti ca mai exista vreo sansa ca PNTCD sa mai fie ce a fost?

curiosul 01 09-07-2010 - 14:32

Ca fost presedinte al FPS,in timpul guvernarii Radu Vasile, va intreb: mai e ceva de furat in tara asta?

Dan Diaconescu 09-07-2010 - 14:36

Si va asigur un loc in fruntea partidului Partidul Pop.u.l.a.r al Romaniei. PNT-ul a mort de mult si nu va mai reveni niciodata. Haideti sa facem ceva mai bun cu PPR.

privatul 11-07-2010 - 14:18

Ca patron de IMM, va intreb: Cu ce m-ar putea ajuta in afacere Camera de Comert?

investitor 12-07-2010 - 12:11

Spre ce domenii le recomandati sa se indrepte celor care ar vrea sa-si deschida o afacere pe criza asta?

obelix 12-07-2010 - 12:18

de ce nu mai este promovat comertul exterior romanesc pe pietele considerate traditionale inainte de 1989: Africa, Orientul Mijlociu si Asia Centrala?

gigica 12-07-2010 - 12:37

1. aveti de gand sa va implicati in vreun fel in relizarea apelului facut de funtasii pntcd ion diaconescu, gabriel tepelea, nicolae ionescu galbeni si surorile Coposu pentru reunificarea taranistilor sub o singura umbrela?
2. cine credeti ca e vinovat de dezintegrarea pntcd?

oana 12-07-2010 - 17:57

1/ce solutii aveti pentru relansarea economica?
2ce masuri ar treb luate pt a nu alunga investitorii?
3. ce masuri care au efc negativ asupra mediului de afaceri ar treb abrogate?

Ion 13-07-2010 - 08:17

1. Cu ce pret ati vandut actiunile CCIB la Romexpo?????
2. Ce firma de paza nu a permis in 2008 accesul conducerii CCIB Legale in sediu?

Potcovaru 23-07-2010 - 19:24

Pretul pe kg al cimentului facea ca aceasta marfa sa nu poata fi exportata din cauza pretului de transport…Cu toate acestea regimul lui Constantinescu a vandut…strainilor….Nu trebuie sa-mi raspunzi la intrebare…Eu rog pe Dumnezeu si tie si lui Constantinescu sa va pregateasca un decor cu ciment atunci cand parasiti aceasta Lume..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult