Acasa Actualitate-InternaSocial Boc a discutat cu prefectii despre inundatii si soarta bugetarilor disponibilizati

Boc a discutat cu prefectii despre inundatii si soarta bugetarilor disponibilizati

scris de Ziua Veche
0 afisari

Inundatiile din perioada iunie-iulie au produs pagube in 37 de judete, 1.033 de locuinte trebuind reconstruite, a declarat, duminica, prim-ministrul Emil Boc, la videoconferinta cu prefectii. 6.979 de case au fost afectate, dintre care 5.946 au fost avariate. Din acestea, 182 de locuinte au fost distruse, 851 sunt in pericol de prabusire, iar pagubele totale se ridica la „sute de milioane de euro”.


 

Boc le-a cerut prefectilor sa supravegheze modul in care primariile elibereaza autorizatiile de constructie pentru noi locuinte, astfel incat casele sa fie reconstruite rapid si in afara zonelor inundabile.

„Vegheati sa fie eliberate imediat autorizatii de constructie pentru cei care si-au pierdut casele la inundatii. Nu vom reconstrui case exact in zona unde este pericol de inundatii. Monitorizati modul in care primariile pun la dispozitie teren si elibereaza autorizatii pentru case”, le-a spus prefectilor seful Guvernului, citat de Agerpres.

Primarii si presedintii de consilii judetene trebuie sa elaboreze, cel tarziu pana la 16 august, noile organigrame care sa includa si restructurarile pe care le-au aplicat, a anuntat Emil Boc.

Seful Executivului a spus ca doreste ca, imediat dupa aprobarea noilor organigrame de catre consiliile locale si judetene, sa si devina operabila restructurarea la nivelul aparatului bugetar. El le-a cerut prefectilor „sa trateze cu maxima responsabilitate” procesul de restructurare, dar si sa aiba un dialog cu persoanele care vor fi disponibilizate, pentru a le pune la dispozitie solutiile Guvernului privind recalificarea profesionala.

„In acest moment, avem ca alternativa posibilitatea de a participa la procesul de recalificare profesionala cu costurile suportate de stat. Daca o persoana care devine somer doreste sa se recalifice, statul are fondurile asigurate pentru a le plati cursurile necesare recalificarii profesionale, astfel incat oamenii sa-si poata gasi un loc de munca”, a precizat Boc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult