Acasa Actualitate-InternaSocial Boc vede o crestere continua a somajului

Boc vede o crestere continua a somajului

scris de Ziua Veche
0 afisari

Guvernul estimeaza in continuare o crestere a somajului pana la sfarsitul anului, in contextul procesului de restructurare, scaderea ratei de somaj in ultimele luni fiind una conjuncturala, determinata de perioada de vara, a declarat, duminica, premierul Emil Boc, citat de Mediafax. El a aratat, la videoconferinta cu prefectii, ca executia bugetara pe primul semestru al anului indica o inrautatire a situatiei bugetului de asigurari sociale pentru somaj, prin dublarea cheltuielilor.


„Pe aceasta analiza a executiei bugetare, se poate observa ca s-a inrautatit situatia bugetului de asigurari sociale pentru somaj, unde desi veniturile sunt similare cu cele din primele sase luni ale anului 2009, practic cheltuielile s-au dublat. Aici este o parte buna si o parte mai putin buna. Partea buna este ca veniturile nu au scazut, dar este de asteptat sa se dubleze cheltuielile legate de fondul de somaj, avand in vedere procesul de restructurare. Chiar daca, conjunctural, in ultimele patru luni avem o scadere a somajului – conjuncturala, determinata de perioada de vara – pana la sfarsitul anului vom in continuare o crestere a somajului„, a spus Boc.

Premierul a adaugat insa ca cifra somajului din Romania este inca cu mult sub media altor tari din Uniunea Europeana. Potrivit datelor prezentate anterior de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, rata somajului in luna iunie a fost de 7,44%, fata de 7,67% in mai, numarul total al somerilor inregistrati fiind de 680.782, cu 21.072 mai putini decat in luna precedenta.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult