Acasa Actualitate-InternaSocial Boc vede prea multe persoane care castiga mai mult stand cu mana intinsa

Boc vede prea multe persoane care castiga mai mult stand cu mana intinsa

scris de Ziua Veche
18 Afisari

.Premierul Emil Boc a declarat luni ca, prin proiectul de cod social, Executivul va impune din luna octombrie un plafon maximal pe care sa-l primeasca persoanele sau familiile fara un venit si a sustinut ca, la ora actuala, exista situatii cand o persoana „doar stand cu mana intinsa” poate castiga mai mult decat una care munceste.


„In momentul de fata, exista situatii, din analizele pe care le-am facut, cand o persoana doar stand cu mana intinsa poate castiga mai mult decat un om care munceste pe branci opt ore, doar beneficiind de diverse ajutoare sociale din diverse locuri, fara ca ele sa fie corelate”, a spus premierul Boc, dupa sedinta conducerii centrale a PDL, transmite Agerpres.

El a precizat ca Executivul va impune prin codul asistentei sociale ce va fi finalizat in luna octombrie un plafon maximal pe care o familie sau o persoana care nu au un venit sa-l poata primi. „Dincolo de acest venit minimal, sa mearga la munca, pentru ca munca este singura solutie intr-o societate democratica si intr-o societate de piata pentru a-ti castiga existenta”, a explicat Boc.

El a adaugat ca Guvernul are insa obligatii complementare de a asigura stimulente pentru mediul de afaceri, dar si o politica de recalificare profesionala a celor care se afla in somaj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult