Acasa Actualitate-InternaSocial Boeing 787 Dreamliner, aterizare de urgenţă pe Aeroportul Otopeni

Boeing 787 Dreamliner, aterizare de urgenţă pe Aeroportul Otopeni

scris de C.F.V.
187 Afisari

Un avion Boeing 787 Dreamliner al companiei Qatar‬ Airways a fost deviat astăzi către Aeroportul Otopeni.
Boeing 787 DreamlinerAeronava a fost nevoită să aterizeze de urgență, cu un motor oprit. Zborul Oslo-Doha a aterizat în siguranță pe pistă. La bord se aflau 254 de oameni plus membrii echipajului.
Mai multe ambulanțe și echipe de pompieri au ajuns la fața locului. Pilotul a decis să survoleze o perioadă în aer ca să consume combustibil pentru a fi mai ușor la aterizare.

„Este o aeronavă, așa cum spuneați și dumneavoastră, un Boeing 787, o aeronavă foarte modernă, de altfel, și care, deși a avut această problemă tehnică. Un motor nu a mai funcționat, a putut să zboare fără niciun fel de probleme și să aterizeze în siguranță pe aeroportul Henri Coandă. Avionul a survolat o bucată de vreme în spațiul aerian din apropierea Bucureștiului pentru a mai cosuma din combustibil, astfel încât să fie tot mai ușor la aterizare, acestea fiind niște proceduri de altfel standard în aviație”, a explicat Valentin Iordache, purtător de cuvânt al aeroportului Henri Coandă.
Valentin Iordache, directorul de comunicare al Aeroportului Otopeni, a declarat că acest tip de avion poate zbura în siguranță și cu un singur motor, dar că pilotul a preferat să aterizeze de urgență.

Toți pasagerii sunt în siguranță și se află în grija personalului de la sol. Urmează să fie luată o decizie cu privire la continuarea călătoriei de către pasageri, în condițiile în care avionul Boeing 787 Dreamliner poate transporta cu mult peste cursele regulate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult