Acasa Actualitate-InternaSocial Brașov: Muncitori intoxicați la o fabricǎ de piese auto

Brașov: Muncitori intoxicați la o fabricǎ de piese auto

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Un număr de 28 de angajaţi ai unei fabrici de piese auto din localitatea braşoveană Prejmer au ajuns la spital, ȋn dimineața de  vineri, 26 septembrie.

Brașov: Muncitori intoxicați la o fabricǎ de piese auto (Foto: tracetrans.ro)

Brașov: Muncitori intoxicați la o fabricǎ de piese auto (Foto: tracetrans.ro)

Zece ambulanţe şi şase echipaje SMURD au fost trimise pentru a duce la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov angajații care au acuzat stări de ameţeală, cel mai probabil fiind vorba de intoxicaţie cu monoxid de carbon. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat, pentru mediafax, că incidentul a fost anunţat la Serviciul de urgenţă 112 vineri, în jurul orei 7:00, când un număr de 28 de angajaţi ai fabricii de piese auto Autoliv din localitatea braşoveană Prejmer au început să aibă stări de amețealǎ.

Dintre acestea, 17 persoane intoxicate cu o substanță gazoasă, necunoscută deocamdată, au fost internate deja. „Persoanele sunt în afară de pericol la prima și la a doua evaluare pe care medicii de la secția de urgențe a spitalului au efectuat-o. Alte nouă persoane intoxicate sunt evaluate la fața locului de către medicii SMURD. O să rămână la fabrică o mașină de rezervă în cazul în care mai apar situații de urgență”, a declarat pentru Agerpres șeful Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Brașov, dr. Cristina Vecerdi.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, col. Stelian Rechițean, a adǎugat cǎ, deocamdată, se fac cercetări pentru a vedea despre ce substanță este vorba și cei care sunt intoxicați și au rămas în fabrică au forme mai ușoare de boală. Toți muncitorii lucrau în schimbul I al societății Autoliv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult