Acasa Actualitate-InternaSocial Brezoi: Focar de hepatitǎ viralǎ de tip A la o școalǎ

Brezoi: Focar de hepatitǎ viralǎ de tip A la o școalǎ

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Un focar de hepatitǎ viralǎ de tip A a fost descoperitat la o școalǎ din orașul vȃlcean Brezoi, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea declanșȃnd o operațiune pe linie medicală.

Brezoi: Focar de hepatitǎ viralǎ de tip A la o școalǎ (foto:eurotv.md)

Brezoi: Focar de hepatitǎ viralǎ de tip A la o școalǎ (foto:eurotv.md)

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a declanșat o operațiune pe linie medicală în orașul vâlcean Brezoi după ce a fost descoperit un focar de hepatită virală de tip A la o școală din cartierul „Valea lui Stan”. „Avem azi (luni — n.r.) pe teren echipe care se ocupă cu catagrafia locului, în sensul că toate persoanele care au intrat în contact direct cu bolnavii vor fi vaccinate și imunizate. Vom începe cu copiii și apoi, profesorii și părinții. Cei cinci copii bolnavi sunt în spital sub tratament și putem spune că situația este sub control. Din păcate, este vorba de o comunitate romă și condițiile igienico-sanitare au deficiențe acasă. Noi vom încerca prin echipele noastre să avem discuții cu familiile privind condițiile minime de protecție sanitară care trebuie respectate”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, dr. Luminița Apostolescu, potrivit Agerpres.

Boala a fost depistată săptămâna trecută la cinci elevi de la Școala Generală „Valea Lui Stan” din Brezoi și imediat cei cinci copii au fost internați în spital și monitorizați atât de medicii de familie, cât și de medicii școlari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult