Acasa Actualitate-InternaSocial București: Protest ȋn Piața Universitǎții sȃmbǎtǎ, 21 decembrie

București: Protest ȋn Piața Universitǎții sȃmbǎtǎ, 21 decembrie

scris de Z.V.
6 afisari

Sute de protestatari s-au adunat, ȋn seara de sȃmbǎtǎ, 21 decembrie, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, unde a venit şi liderul PNP, Mihail Neamţu, alungat din mulţime.

București: Protest ȋn Piața Universitǎții sȃmbǎtǎ, 21 decembrie (foto:observatorulurban.ro)

Protestul de sâmbătă seară din Bucureşti s-a încheiat în jurul orei 22.45, când ultimii manifestanţi aflaţi în rondul de la Universitate au părăsit zona, traficul rutier fiind reluat pe toate arterele. Şoferul unui taxi şi clienta acestuia au fost răniţi, sâmbătă seară, în Bucureşti, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de o dubă a Jandarmeriei, la intersecţia bulevardului Mihail Kogălniceanu cu strada Vasile Pârvan  La 22.30, în rondul de la Universitate se mai aflau, înconjuraţi de jandarmi, circa 20 de protestatari, care au aprins lumânări şi le-au aşezat pe carosabil. În cele din urmă, ei au părăsit zona, astfel că traficul rutier a putut fi reluat atât pe bulevardul Nicolae Bălcescu, cât şi pe Regina Elisabeta.

Începând cu ora 17.30, protestatarii s-au adunat, cu bannere şi steaguri tricolore, atât în zona fântânii de la Universitate, cât şi pe trotuarul de la Teatrul Naţional. În mijlocul lor a venit, cu un steag, şi liderul Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, care a fost însă apostrofat de câţiva manifestanţi şi obligat să iasă din mulţime. În jurul orei 18.00, protestatarii au intrat pe carosabil, blocând circulaţia pe bulevardul Nicolae Bălcescu. În zonă se află şi poliţişti de la Rutieră. Pe unul dintre bannerele manifestanţilor este scris mesajul „Adevărata Românie se află în stradă, nu la microfon”.

Protestatarii s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare, pe internet circulând şi un manifest denumit „Declaraţia de la Bucureşti. 21 decembrie 2013„, în care se cere, printre altele, demisia Guvernului şi a şefului statului, „abrogarea” noilor modificări aduse Codului penal şi interzicerea mineritului pe bază de cianuri şi a fracturării hidraulice. Printr-un alt anunţ, oamenii au fost chemaţi să aprindă o lumânare în memoria eroilor căzuţi în Revoluţie şi să refacă, simbolic, baricada de la Intercontinental din 21 decembrie 1989.

Manifestanţii au fostt în majoritate tineri, însă printre ei se află şi copii, dar şi persoane de peste 40-50 de ani. Printre ei s-au aflăt şi persoane care s-au declarat revoluţionari, dar şi tineri care au scandat cântece din „repertoriul” galeriilor de fotbal. Nemulţumirile lor sunt diverse, de la cele legate de clasa politică la cele de tip ecologist. Ei flutură steaguri tricolore şi afişează bannere cu mesaje ca „Adevărata Românie se află în stradă, nu la microfon” şi „Oligarhia distruge România”.  Protestatarii din Capitală au revenit la Universitate, după ce au scandat în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei şi au blocat succesiv bulevardele Bălcescu, Magheru şi Lascăr Catargiu, dar şi Calea Victoriei.

Aproximativ 2.000 de oameni au protestat în Capitală şi duminica trecută, pentru menţinerea ordinii fiind mobilizaţi 600 de jandarmi. Manifestaţia, neautorizată, a fost marcată de incidente după ce o parte a protestatarilor au blocat bulevardul Regina Elisabeta şi Calea Victoriei, iar apoi au încercat să forţeze cordonul de jandarmi din faţa sediului Guvernului. Cinci protestatari au fost ridicaţi şi amendaţi cu câte 500 de lei.

6 comentarii

Antibasistul 22-12-2013 - 10:30

Mare jeg M. Neamțu asta, cind il vad la TV imi vine sa vomit, la fel cind il vad pe chiorul chel!

UnUL 22-12-2013 - 12:28

E clar că ai probleme cu fierea ; ia un bilagit !

Antibasistul 22-12-2013 - 20:50

E clar ca ai probleme cu capul, ca toți basistii!

UnUL 22-12-2013 - 21:09

„ai probleme cu capul” – copy-paste nr. 27
„ca toți băsiștii” – copy-paste nr. 2329
„băsist/băsistă” – copy-paste nr.3754

LILI 22-12-2013 - 13:05

LA CFR CALATORI TOTUL ESTE IN ORDINE SI LEGAL ?
CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU = ZERO
CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR=ZERO
CURTEA DE CONTURI=ZERO
ANRMAP=ACOPERA APROAPE TOATE ACHIZITIILE FARA LICITATII PUBLICE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO, TOT ZERO.
CONCLUZIA = LIBER LA FURAT ?
DOROBANTU VALENTIN = MANAGERUL”SMART” DE LA CFR CALATORI, NUMIT DE FENECHIU, SALARIU LUNAR PESTE 9000 DE EURO PLUS BONUSURI DE UNDE SE POATE , MAI MULT, DUPA NOUL MERS A ANULAT PESTE 200 DE TRENURI , MAI ADAUGATI SI 8 ZILE DE CONTRACT SUSPENDAT DE FIECARE SALARIAT SI MULTE ALTELE .
SA TOT TRAIESTI !
LA MULTI ANI STIMATI ANGAJATI AI ACESTEI SOCIETATI , DORMITI LINISTITI , DOROBANTU “LUCREAZA” PENTRU …EL !

Titircă Inimăbună 22-12-2013 - 14:48

NU-I ADEVARAT, LA CFR CALATORI TOTUL ESTE IN ORDINE SI LEGAL !!!

Lili nu-i decat o austriaca cu tzatele cat bostanii, platita de speculatori ca sa ajunga ei sa ne cumpere CFR-ul pe nimica toata.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult