Acasa Actualitate-InternaSocial București: Proteste fațǎ de exploatarea gazelor de șist, duminicǎ 8 decembrie

București: Proteste fațǎ de exploatarea gazelor de șist, duminicǎ 8 decembrie

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Protestul de la Universitate s-a încheiat, ȋn seara de duminicǎ, 8 decembrie, după aproape trei ore, trei dintre manifestanţi fiind duşi la Poliţie şi alţi doi fiind transportaţi la spital.

București: Proteste fațǎ de exploatarea gazelor de șist, duminicǎ 8 decembrie (foto:activenews.ro)

Aproximativ o sută de persoane au protestat, duminică, în zona fântânii de la Universitate, pentru a cere oprirea explorării gazelor de şist şi pentru a-i susţine pe protestatarii de la Pungeşti. În timpul manifestaţiei, trei dintre protestatari au încercat să forţeze cordonul de jandarmi, fiind scoşi din grup şi duşi la Poliţie pentru identificare. „Trei persoane au încercat să forţeze cordonul de jandarmi de la Universitate, motiv pentru care au fost extrase din grup şi duse la Secţia 3 de Poliţie din Capitală, pentru identificare şi luarea măsurilor legale care se impun în prezenta situaţie”, a declarat, potrivit mediafax, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Alte două persoane din rândul protestatarilor au fost duse la spital pentru investigaţii medicale, după ce au spus că au dureri la picioare. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, a afrimat cǎ prin serviciul de urgenţă 112, în zona fântânii de la Universitate au fost solicitate două ambulanţe SMURD, pentru a acorda îngrijiri medicale unor persoane din grupul protestatarilor. Una dintre persoane a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar cealaltă a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a precizat Daniel Vasile.

Peste o sută de persoane au protestat şi sâmbătă seara, la fântâna de la Universitate, faţă de explorarea gazelor de şist. În timpul manifestaţiei, unii dintre manifestanţi au încercat să treacă de pe trotuar pe bulevard, intenţionând să meargă spre Guvern. Jandarmii au format un cordon pentru a-i împiedica să iasă pe stradă, unii dintre protestatari reclamând că au fost împinşi de forţele de ordine. Manifestanţii care protestează la Universitate au steaguri şi pancarte pe care scrie „Solidaritate cu Pungeşti„, „Punga asupritorilor sau Pungeştiul apărătorilor” şi „Jos Guvernul trădător”.

Aproape 400 de persoane au declanşat, sâmbătă, un protest, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui. Din 1 septembrie până în 17 noiembrie, în fiecare duminică au avut loc proteste în Piaţa Universităţii din Capitală ale opozanţilor proiectului minier de la Roşia Montană. Manifestanţii au mers în marş pe mai multe străzi din Capitală, au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Română şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult