Acasa Actualitate-InternaSocial Bucureşti Finala Europa League: Vezi ce măsuri de siguranţă a luat MAI

Bucureşti Finala Europa League: Vezi ce măsuri de siguranţă a luat MAI

scris de M.A.
3 afisari

2.900 de poliţişti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri şi 100 de poliţişti de frontieră vor asigura siguranţa publică la finala Europa League.

Jandarmi

Bucureşti Finala Europa League: Vezi ce măsuri de siguranţă a luat MAI

Secretarul de stat Petre Tobă a condus, joi, 3 mai şedinţa grupei de coordonare a măsurilor de ordine şi siguranţă publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a finalei „UEFA Europa League” ce va avea loc pe stadionul „Naţional Arena” din Bucureşti. La şedinţă au participat inspectorii generali ai structurilor subordonate ale MAI cu atribuţii în gestionarea activităţilor de ordine şi siguranţă publică în contextul acestui eveniment sportiv.

Peste 5.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor vor acţiona, punctual, suplimentar faţă de dispozitivul curent, potrivit Planului general de măsuri elaborat la nivelul MAI, pentru asigurarea activităţilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării finalei „UEFA Europa League” în vederea menţinerii şi asigurării ordinii publice, fluidizarea traficului rutier, prevenirea incendiilor şi intervenţia în situaţii de urgenţă, în sistem integrat.

Astfel, întrucât se estimează participarea a aproximativ 20.000 de suporteri spanioli, pe durata manifestării sportive vor fi angrenaţi 2.900 de poliţişti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri, 100 de poliţişti de frontieră, care vor asigura potrivit competenţelor, punerea în aplicare a măsurilor specifice asigurării unui climat de siguranţă publică.

De asemenea, având în vederea complexitatea acestui eveniment sportiv, s-a stabilit suplimentarea efectivelor MAI din Bucureşti cu 500 de studenţi ai Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, precum şi cu 500 de angajaţi din unităţile teritoriale.

Efectivele MAI prezente vor asigura măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică în zona aeroporturilor, punctelor de frontieră, pe traseele de deplasare şi în apropierea locurilor de cazare ale suporterilor, în zonele turistice şi de agrement, precum şi pe căile de afluire/defluire spre şi de la Arena Naţională.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult