Acasa Actualitate-InternaSocial Bucureşti: Proteste ale sirienilor faţă de violenţele din ţara lor

Bucureşti: Proteste ale sirienilor faţă de violenţele din ţara lor

scris de A.B.
8 afisari

Câteva sute de sirieni au participat sâmbătă, în centrul Capitalei, la un miting de protest faţă de violenţele din ţara lor natală. Ei i-au cerut preşedintelui Traian Băsescu să accepte propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la Bucureşti.   

siria

foto: rtv.net

Protestatarii s-au adunat în centrul Bucureştilor, au scandat lozinci contra regimului de la Damasc şi au condamnat masacrul de la Hula din 25 mai, când au murit 108 persoane, dintre care 49 de copii. Ei au purtat pancarte cu fotografii ale victimelor violenţelor din Siria. La miting au participat şi numeroşi copii. Reprezentanţii Jandarmeriei au declarat, pentru Mediafax, că manifestaţia, care a fost autorizată, s-a desfăşurat fără incidente, în intervalul 17.00-17.45, pe traseul Piaţa Romană – Bulevardul Lascăr Catargiu – Piaţa Victoriei.

Potrivit OSDO, în timpul măcelului de vineri şi sâmbătă de la Hula, 108 persoane, dintre care aproximativ 50 de copii, au fost ucişi şi alte 300 au fost rănite. Potrivit unui oficial al ONU, o parte dintre victime au murit din cauza exploziilor provocate de obuze, ceea ce indică o responsabilitate a Guvernului, iar o altă parte au fost ucise cu arme albe, arătând probabila implicare a miliţiei proguvernamentale shabbiha.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult