Acasa Actualitate-InternaSocial Bucureşti. Referendum pentru maidanezi, aprobat

Bucureşti. Referendum pentru maidanezi, aprobat

scris de L.M.
2 afisari

Consilierii bucureşteni au aprobat vineri organizarea referendumului local pentru gestionarea câinilor maidanezi, aşa cum a propus primarul general Sorin Oprescu.

Bucureşti. Referendum pentru maidanezi, aprobat

Bucureşti. Referendum pentru maidanezi, aprobat

Au votat în favoarea acestui proiect 31 de consilieri, şase au fost împotrivă, iar consilierii PDL au părăsit sala. Potrivit proiectului de hotărâre, bucureştenii ar urma să răspundă cu DA sau NU la întrebarea „Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege?”, transmite Agerpres. Data referendumului local va fi 6 octombrie 2013.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat vineri, după ce consilierii municipali au aprobat organizarea referendumului privind câinii fără stăpân din Bucureşti, că este gata să respecte dorinţa bucureştenilor şi va acţiona aşa cum indică rezultatul consultării. „Nu este vorba de consumat bani şi de aruncat pe fereastră pentru consultarea populaţiei. (…) Ce vor dori bucureştenii asta voi face”, a spus Oprescu.

Edilul şef a subliniat că cea mai puternică decizie ar trebui să fie în votul cetăţenilor. Întrebat despre amendamentul propus de consilierii democrat-liberali, prin care i s-a cerut demisia, Oprescu a răspuns: „Este altă procedură”.

Dacă Parlamentul va adopta până la organizarea referendumului legea privind câinii fără stăpân, primarul general a spus că va consulta din nou Consiliul General. „Până atunci, eu cred că este foarte bine să consultăm oamenii şi atunci nu mai este loc de politicianisme, nu mai e loc de interpretări, fiecare cum vrea să interpreteze şi după aceea arată cu degetul ca să primească simpatia unui public”, a mai spus primarul Sorin Oprescu.

7 comentarii

Clio 06-09-2013 - 19:19

Cu banii cheltuiti pentru referendum amenajati adaposturi si respectati legea deja existenta. Cata mancare se arunca zilnic in acest oras ar putea hrani si animalele fara stapan, pana la adoptarea lor.

mircea 07-09-2013 - 08:52

cu banii pe care-i aruncati pe unrefendum,mai bine declansati alegeri anticipate in Bucuresti.Care capitala di Europa mai este administrata de 15 primaari si 266 consileri care au numai drepturi,privilegii si contracte paguboase pentru platitorii de taxe,si impozite???Nu au nici o obligatie nici o responsabilitate.Un oras unde administratia ar trebui sa se restructureze.Un primar ,6 cytymanageri cu cantract de performanta si cate 9 consilieri pentru fiecare sector corespondete la directiile di primarii,care se unesc si in primaria capitalei pe cele 9 departamente.Cine credeti ca va aduce performanta di cei 15 primari,eu cred ca nici unul,nu sunt recomandati de nici o performanta.Va invite toti la o plimbare de lucru sa vedeti ca orasul pe care-l administrati este un catun care pute a hazna.Va recomanda cultura de purici paduchiosi a lui Vanghelie.Care are lozinca ca fie care purece sa aiba cainele sau personal ca sa se poata indestula

ionel 07-09-2013 - 11:59

Dispare si ultima ramura a zootehniei administrata de firmele de partid pe banii statului sau UE. Nu mai creste nimeni vaci sau oi si principalele ramuri au ramas cresterea cainilor si a parlamentarilor.

sorin mihai 07-09-2013 - 19:32

mare adevar graiesti

Ionel Lazar 07-09-2013 - 13:15

VA ROG SA NU MAI JIGNITI PRIMARUL CAPITALEI DR SORIN OPRESCU . NE VA DOVEDII INCA O DATA CA ESTE O PERSOANA CARE ,, FACE CE TREBUIE ” DINDUSI DEMISIA . FELICITARI DOMNULE DOCTOR ,, E DE CIINE „

Ionel 07-09-2013 - 22:58

in cazul asta isi da demisia ca sa candideze la presidentie dupa care infiinteaza o asociatie pentru protectia cainilor abandonati.

sorin mihai 07-09-2013 - 19:31

Dar la bolile majore transmise de caini s-a gandit cineva, ce cosecinte au asupra sanatatii oamenilor? As dori ca veterinarii cand dau legi dupa interesele unora si in care vorbesc cica de , sa spuna si despre rabie care a ucis oameni in Romania, dar si despre parazitozele transmise de caini. de o gravitate majora,

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult