Acasa Actualitate-InternaSocial Bucureştiul, paralizat. Alertă cu bombă la metrou. Pericol de surpare pe mai multe bulevarde

Bucureştiul, paralizat. Alertă cu bombă la metrou. Pericol de surpare pe mai multe bulevarde

scris de C.S.
6 afisari

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari a fost închis, sâmbătă, din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbuşire a carosabilului, incidentul fiind semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou, conform Primăriei Capitalei.
breakingConform unui comunicat al Primăriei Capitalei, circulaţia a fost închisă, sâmbătă la prânz, pe bulevardul Eroilor, între strada Carol Davila si Pod Eroilor, şi pe bulevardul Eroilor Sanitari, între strada Carol Davila şi Piaţa Operei, după ce incidentul a fost semnalat de constructorul care efectueză lucrări de modernizare şi extindere pentru Metrorex.

„Deoarece există riscul prăbuşirii carosabilului şi propagarea surpării spre imobilele aflate la intersecţia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general, Razvan Sava, a convocat un comandament de urgenţă şi a dispus închiderea traficului în zonă, până la punerea în siguranţă a perimetrului”, se arată în documentul citat.

Astfel, circulaţia a fost închisă pe bulevardul Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenţei şi pe bulevardul Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei.

Circulaţia în zonă a fost deviată pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei şi Militari, pe şoseaua Pandurilor- Calea 13 Septembrie sau şoseaua Geniului – şoseaua Cotroceni, iar pe sensul spre cartierele Drumul Taberei şi Militari, pe Splaiul Independenţei- şoseaua Cotroceni- şoseaua Geniului sau şoseaua Cotroceni-bulevardul Iuliu Maniu- bulevardul Vasile Milea.

La ora transmiterii acestei ştiri, în zona respectivă se află reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Inspectoratului de Stat în Construcţii, IGPR, Poliţiei Rutiere, dar şi ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi ai Jandarmeriei. De asemenea, s-au mobilizat echipele de intervenţie ale companiilor de utilităţi pentru a oferi asistenţă tehnică şi de intervenţie.

Edilul interimar al Bucureştiului i-a convocat, duminică, de la ora 10.00, la sediul Primăriei Capitalei, pe reprezentanţii Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ai ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii.

La întâlnirea, la care a fost invitat şi prefectul Capitalei, Paul Petrovan, au fost discutate măsurile de intervenţie pentru punerea în siguranţă a perimetrului, precum şi eventuale măsuri de extindere a restricţiei de circulaţie rutieră în zonă.
O cutie de carton suspectă a fost găsită la staţia de metrou Piaţa Unirii, iar la faţa locului a fost chemată o echipă de pirotehnişti, potrivit reprezentanţilor Poliţiei. După aproximativ 20 de minute, circulaţia trenurilor a fost reluată pe ambele sensuri, deoarece cutia de carton suspectă era goală.
Conform surselor citate, o persoană a observat cutia de carton lângă un coş de gunoi şi a sunat la 112.

Zona respectivă a fost izolată, iar la faţa locului a fost chemată o echipă de pirotehnişti.

Circulaţia metroului a fost oprită pentru 20 de minute pe unul dintre sensurile de mers.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult