Acasa Actualitate-InternaSocial Bugetarii pot sta linistiti

Bugetarii pot sta linistiti

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Ministerul Muncii sustine ca nu vor exista diminuari ale veniturilor bugetarilor prin aplicarea legii privind salarizarea unitara.


 

Salariile bugetarilor nu s-au redus si nu vor fi reduse prin aplicarea legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice (Legea 330/2009), potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii. In cadrul unei conferinte de presa, Valentin Mocanu, secretar de stat in minister, a declarat ca salariile bugetarilor nu au scazut si nu vor scadea prin aplicarea acestei legi, subliniind faptul ca, in cazul in care au aparut diminuari, ele se datoreaza “intelegerii eronate a unor prevederi legale, din partea ordonatorilor de credite”. Mocanu a mai adugat ca Ministerul Muncii va ajuta ordonatorii de credite sa evite erorile si va interveni punctual pentru a face corecturile necesare, cetatenii avand si posibilitatea de a contesta eventualele erori, adresandu-se angajatorului, ministerului sau justitiei. Secretarul de stat a facut referire si la sporurile si indemnizatiile individuale, precizand ca suma acestora nu va depasi 30 % din salariul de baza, cu precizarea ca guvernul poate aproba depasiri ale acestei limite pentru anumite categorii de personal si pentru conditii temporare de munca, care fac necesara acordarea unei plati suplimentare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult